Katechetikai konferencia Sárospatakon

LXI. évfolyam 2. szám / Intézményeink

Április 9-én a Teológiai Akadémia Neveléstudományi Intézete „A játék a katechézisben" címmel szervezett konferenciát. Örvendetes volt látni, hogy a teológusokon kívül sok lelkész, katechéta érdeklődött a téma iránt, még határon túli résztvevők is voltak.

A konferencia előadója Miklya-Luzsányi Mónika volt, aki pedagógusként több éve foglalkozik a hitoktatással. Több keresztyén ifjúsági regény szerzője, legutóbb Dobos Károly életét feldolgozó könyve jelent meg. Emellett férjével együtt sok olyan játékot fejlesztett ki, amelyek a hitoktatásban és az ifjúsági munkában használhatók.


Az előadó az ószövetségi páskaünnep bibliai leírását és a mai zsidóság által is gyakorolt formáját hozta fel példának arra, hogy a hit átadása lehet élményszerű, a gyermekek számára is érthető. A mai fiatalok keveset olvasnak, több interaktív, szemléletes játékhoz, tananyaghoz vannak szokva. Ezért fontos, hogy a hitoktatásban is szerepet kapjanak olyan játékok, amelyek segítenek megérteni a Biblia világát, a hitnek az igazságait.


 


Az előadás után a résztvevők ki is próbálhattak több bibliai játékot. Lehetőség volt a Parakletos Könyvesház által forgalmazott játékok, hitoktatói anyagok, könyvek vásárlására is.


Győri István

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

Péter ismét tagadta, és akkor nyomban megszólalt a kakas. Jn 18,27

Lk 24,36–49

„Ti vagytok ere a tanúk” (48). Jézus feltámadás utáni földi életének legfőbb jele az a valóságos jelenlét, ahogyan beszélget a tanítványokkal, és együtt is eszik velük. 

tovább

(2) „…csitítottam, csendesítettem lelkemet…” (Zsoltárok 131)

SZÜLJÖN ÚJJÁ BENNÜNKET A MI URUNK.

– 1. Így nem csupán érteni fogjuk, hanem megélni és megtapasztalni, amit a mi Urunk a kisgyermekekkel kapcsolatosan mondott (Márk 10,14).

tovább

LUKÁCS 23,44–49 - Az utolsó szavak

Az eddigi történések során mindenki hangos volt, Jézust kivéve. Utolsó szavait mégis mindenki hallhatja. Végül Atyja kezébe teszi le életét. 

tovább

2018. április 14.

Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok…(Mk 7:21)

tovább

Túrmezei Erzsébet: Minden évben

Indulunk újra Golgota felé.
Utunkra már a kereszt vet árnyékot.
de rajta túl húsvét öröme vár.
S kis Balázs csodálkozva kérdi:
„Minden évben meghal?
Minden évben feltámad?“

 

 

tovább