December 10-én megjelent a Vizsolyi Biblia 3. hasonmás kiadása

LXI. évfolyam 4. szám / Ajánló

Hosszú, több mint három éves előkészítő munka után megjelenik a Vizsolyi Biblia hasonmás kiadása az olvasók és gyűjtők számára.


 

A kötet előkészületi munkáit a Magtár Művészeti Alapítvány és a GDL Zrt. végzi a Tiszáninneni Református Egyházkerület Sárospataki Gyűjteménye, a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Gyűjteménye, a Nemzeti Kulturális Alap, az Országos Széchényi Könyvtár és nem utolsó sorban a Vizsolyi Református Gyülekezet segítségével. A Biblia kiadása kétkötetes exluzív kivitelben készül. Megrendelés esetén ajándékba adunk önnek egy Vizsolyi Bibliáról szóló tanulmánykötetet DVD melléklettel, amely a Biblia digitalizált változatát tartalmazza. A kiadvány a kis példányszám miatt várhatóan nem kerül bolti forgalomba, így azt tanácsoljuk, hogy a Vizsolyi Református Egyházközségen keresztül rendelje meg az alábbi elérhetőségeken.


A kötet várhatóan december 10-én jelenik meg, a két kötet ára 29.400 Ft + 1494 Ft szállítási költség példányonként (áfá-s ár, a GLS futárszolgálat házhoz viszi). A megrendelők ajándékba megkapják az „Ércnél maradandóbb" című, a Vizsolyi Bibliáról szóló tanulmánykötetet, valamint a Vizsolyi Biblia digitalizált változatát tartalmazó DVD-t.


A mihamarabbi visszajelzés a korlátozott példányszám miatt előnyt jelent!Elérhetőségeink:


Vizsolyi Református Egyházközség


Sipos-Vizaknai Gergely lp.


H-3888 VIZSOLY, Sz. János u. 123.


Tel/Fax: 0036 - 46 - 587-512


Mobil: 0036 - 30 - 639-29-75


E-mail: vizsolyref@t-online.hu


 


Kérnénk a lelkipásztor Testvéreket, lehetőség szerint hirdessék a Gyülekezetekben!


Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

„Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok…” Jn 8,31b

Lk 8,40–56

Lehet-e nagyobb riadalom az ember szívében, mint amikor a gyer-meke életét látja végveszélyben? Ilyenkor semmivé lesz a vagyon, a tekintély, és marad a félelem, és egy reménysugár.

tovább

(7) „Uram, atyánk vagy Te mégis!” (Ézsaiás 63,15–64,11)

Az istenfélelem azt jelenti, hogy Isten dicsőséges jelenlétében joggal tölt el bennünket a félelem. Aki nem hisz, az nem fél Istentől, így a maga bűneit és nyomorúságát sem látja (1–2). Egyszer majd mindenki előtt világossá lesz: kicsoda az Úr, és milyenné lett az ember (3); de ez a felismerés akkor már nem a hit, hanem a letagadhatatlan valóság felismerése lesz (Filippi 2,10–11). Isten dicsőséges jelenlététől meginognak még a hegyek is.

 

tovább

Zsoltárok 19,12–15 - Életformáló hatások

Házicsoportunkban közösen dolgozunk fel egy könyvet. Egyik este azokról a változásokról volt szó benne, amelyeket az Isten szava, mint Igazság tud elvégezni életünkben. 

tovább

2019. február 21. csütörtök

Azt tette, amit helyesnek lát az ÚR, egészen úgy, ahogyan tett őse, Dávid. Ő szüntette meg az áldozóhalmokat, összezúzta a szent oszlopokat, kivágatta a szent fákat, és darabokra törette a rézkígyót, amelyet Mózes készített; mert Izráel fiai mindaddig annak tömjéneztek, és Nehustánnak nevezték. (2Kir 18:3-4)

         

tovább

Antal Ferenc: A kopár fa

Láttam egy fát,
Magas volt és kopár,
Ágai közt elsurrant
A szellő,
S átröppent felette
A madár.

Szomorú volt a kép,
Kopár fa, levéltelen,
Az élete reménytelen.

tovább