Szendrőben és Szendrőládon járt a Kantorei Bethel kórusa

LXII. évfolyam 4. szám / Abaúji Egyházmegye

Október második felében a bielefeldi Kantorei Bethel kórusának 35 tagú delegációja a Szendrői Református Egyházközség meghívására látogatást tett szűkebb hazánkba.

A pedagógusokból, szociális területen dolgozókból, szociális munkásokból, diákokból álló kórus megyénk nevezetességeivel ismerkedett meg látogatása során, melyet Benke András tiszteletes úr szervezett. Már megérkezésük után néhány órával felemelő koncertet adtak a szendrőládi református templomban. A második napon szállásuk, Jósvafő környékét ismerték meg előbb a felszínen, majd a Baradla-barlangban tett túra során - a felszín alatt. Látogatást tettek Sárospatakra, ahol a Református Kollégium és Könyvtár, valamint a vár megtekintése szerepelt programjukban. Hazafelé a küldöttség hegyaljai borkóstoláson vett részt. Nagy élményt jelentett a vendégek számára Miskolc-Tapolcán a barlangfürdő kipróbálása, valamint Eger nevezetességeinek megtekintése is. A csoport meglátogatta a Sajósenyei Református Otthont, ahol nagy érdeklődést tanúsítottak az otthonban folyó gondozói munka iránt.

A látogatás végeztével nemzeti ünnepünk estéjén, október 23-án, a kórus nagysikerű koncertet adott a református templom szép számú közönsége előtt. Az igazán művészi produkció méltán aratott tetszést az érdeklődők körében. Az egyházközség énekkara és a Bódva-völgyi Néptánc csoport tagjai viszonzásul énekkel és tánccal köszönték meg a kórus művészi előadását. Hazafelé a delegáció tagjai egy rövid időre megszakították útjukat Dusnokpuszta határában, ahol is a málenkij robotra elhurcolt német származású helybéliek emlékére állított keresztnél rövid megemlékezést tartottak. A vendégek nem érkeztek üres kézzel, számos játék és oktató eszköz mellett egy elektromos zongorát adományoztak egyházközségünk javára. Elmondásuk alapján örömteli napokat jelentett nekik a látogatás, megható volt a szívélyes vendéglátás, amiben részesültek. Különösen nagy örömet jelentett a gyülekezet Kálvin körös asszonyai által készített birsalmasajt a német kórustagok számára.


Szendrő Város Önkormányzata és a Német Kisebbségi Önkormányzat egy kézzel hímzett úrasztali terítővel, kékfestős ajándékokkal és a város címerét ábrázoló plakettel lepte meg a vendégeket, akik németországi látogatásra hívták meg az egyházközség tagjait. Istennek legyen hála és dicsőség mindenért!


Szaniszló Jánosné

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme… 1Tim 6,10

Jób 25

Isten semmihez sem hasonlítható nagysága, és az ember törpesége – megcáfolhatatlan tény. 

tovább

(11) „Efraim betanított üsző, szeret gabonát nyomtatni.” (Hóseás 10)

Nincs élet iga nélkül. Illúzió, hogy létezik szabadság. Az igába szorított élet lehet egyedül szabad élet: rendben, keretek között, munkában, mások számára is hasznosan.

tovább

ZSOLTÁROK 4 - PMS

A kedvenc kávézómban ülök. Megengedem ezt ma magamnak. Az éjszaka nyugtalan volt. Rosszul, feszülten és nyomottan érzem magam a bőrömben. 

tovább

2017. december 4. hétfő

 „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

tovább

Venyercsán László: Ki várni tud

Oly jó Istenre csendben várni –
Istennel rövid a messzi út,
hisz nemcsak az út, a cél is Ő,
s nem veszít időt, ki várni tud.

tovább