Kampány, választás, diákigazgató a Lévayban

LXII. évfolyam 4. szám / Intézményeink

Gimnáziumunk minden évben megrendezi a diáknapokat. Így volt ez idén novemberben is. Első nap, pénteken már az iskola közelében sütikkel és ajándékokkal halmoztak el minket a 11.-esek.

Ezen a napon az iskola megszokott arculata teljesen megváltozott, mindenhol nagy volt a nyüzsgés. Rövidített tanítási órák voltak, amelyek között megtekinthettük a sok munkával elkészített kampányfilmeket. A műsorok után diákigazgatót választottunk. Az idei év győztese Kavecsánszki Tamás, a 11. d osztály tanulója lett. A nap zárásaként bált rendeztek az iskola tornatermében, ami nagyon jól sikerült. A második napot a négy tizenegyedikes osztály közösen szervezte meg. Ekkor kapta meg az iskola jelképes kulcsát a választott diákigazgató. Nagyon sokszínű programokon vehettünk részt, mint például a szellemes alagút, a titkok folyosója, teaház, palacsintaház, karaooke, táncház, pókerszoba és filmklub. Az elsős tanulók számára is nagy nap volt, mert ekkor avatták őket „igazi" lévays diákokká. Összességében nagyon jó két napot tudhatunk magunk mögött, és egy kicsit elfelejthettük a tanulást is. Nagy figyelemmel követtük az eseményeket, hisz jövőre rajtunk a sor, hogy megmutassuk, mit is tudunk.

Hegyi Hanga 10. c, Kahancz Erika 10. c,


Lábas Violetta 10. c média tagozatos diákok

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

„Te mondod, hogy király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy bizonyságot tegyek az igazságról…” Jn 18,37b

Ef 1,15–23

„Amikor megemlékezem rólatok imádságaimban…” (16). Annak, hogy Krisztussal járunk, van egy gyakorlati és konkrét következménye: közösséget vállalhatunk egymással. 

tovább

(1) „Áldjátok az Urat…” (Zsoltárok 134)

ÁLDANI AZ URAT.

– 1. Istent áldani, azt jelenti, hogy leborulunk Őelőtte, elismerjük, hogy Ő az Úr, aki Jézus Krisztusban megváltott, szeret, nem vetett el, irgalmába fogadott. Ezért Őrá bízzuk magunkat mindenben, teljesen Őrá hagyatkozunk, ahogy az erkély az azt hordozó oszlopokra.

tovább

LUKÁCS 24, 13–27 - Minden hiába?

"Küzdött, remélt és mégis veszített.” Egy húszas évei közepén elhalálozott barátunk gyászjelentésén ez a mondat állt. Szörnyűnek találtam ezeket a szavakat, mivel úgy hangzanak, mintha az egész élete elfecsérelt idő lett volna.

tovább

2018. április 17.

Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett. Amikor meghallotta, hogy a názáreti Jézus az, így kiáltott fel: „Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!” (Mk 10:46-47)

 

tovább

Haraszti Sándor: Tavasz

Tegnap még fagyos tél volt,
s a természet álmodott…
Magáról mit se tudva
szent titkot láthatott.

tovább