Családi napközi indult Szendrőn

LXIII. évfolyam 1. szám / Abaúji Egyházmegye

2010. február 8-án megkezdte működését a Szendrői Református Családi Napközi. A családi napközi egy olyan szolgáltatás, ahol a gyermekek napközbeni ellátását lehet biztosítani.

Tehát olyan, mint egy mini bölcsőde, óvoda, iskola egyben. A nagy különbség abban áll, hogy igazán családias légkört lehet kialakítani, mert egy családi napköziben maximum hét gyermekkel lehet foglalkozni. Ennek egyik előnye a személyesebb odafigyelés, másrészt ezzel egyszerre munkahelyteremtés is történik. Szendrőn most három családi napközire kaptunk működési engedélyt, tehát összesen huszonegy gyermekkel foglalkozhatunk ilyen keretek között.

Sok helyről kaptunk segítséget. Először a helyi gyülekezet munkáját szeretném kiemelni, mert összefogott a gyülekezet apraja-nagyja, és mindenki abban segített, amiben tudott. Másodszor szeretném megköszönni az egyházkerület intézményeinek a segítségét, mert több helyről kaptunk segítséget mind szakmailag, mind az eszközök beszerzésében. Továbbra is szívesen fogadunk mindenféle segítséget és adományt. Bővebb információ a www.szendro.tirek.hu honlapon olvasható.


Ezúton hívunk minden kedves érdeklődőt a 2010. március 29-én 15 órakor kezdődő ünnepélyes átadásra, melynek keretében meg lehet tekinteni a családi napközit és együtt adhatunk hálát Isten áldásáért. Legyen egyedül Övé a dicsőség!


Benke András lelkipásztor

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

„…Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.” Jn 13,35

Jn 13,31–35

A Biblia talán legszebb sorait olvashattuk ma. Ezekben az igékben meglátjuk tisztán, világosan a keresztyén életfeladatot: „...szeressétek egymást...” (34). 

tovább

(5) „Az Úr van jobbodon…” (Zsoltárok 110)

Ez egy messiás-zsoltár, illetve király-zsoltár, a műfaja szerint.

– 1. Az élő Isten az Úr. Ő az egyetlen király. Őrajta kívül nincs más. Ez ennek a zsoltárnak legfontosabb üzenete. Aki az Úr jobbján ül, az Őt képviseli, képviselheti. Nincs ennél nagyobb méltóság.

tovább

1Sámuel 9,1-13 - Áldott szerencsétlenség

A szamarak elvesztése abban az időben nagy veszteség volt. Hogy mennyire értékesek voltak a család számára az állatok, felismerhető abban, hogy Kís nemcsak a szolgáját, de saját fiát is elküldi. 

tovább

2018. március 22.

Isten oltókése

Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nékem tanítványaim. (Jn 15,8)

 

tovább

Stefura Erzsébet: Virágvasárnaptól-Golgotáig

Erre fog jönni, ahol én lakom!
Minden virágom eléje rakom,
S hova nem jut, majd köntösöm teszem,
Hozsánnázva kiáltom lelkesen:
Óh, jöjj, lakozz velem!

tovább