III. Szendrőládi Keresztyén bál

LXIII. évfolyam 1. szám / Abaúji Egyházmegye

Immár hagyományként, harmadszor rendezett keresztyén bált a gyülekezet Nőszövetsége Szendrőládon. Már évek óta esedékes templomunk felújítása, ezért eddig is erre gyűjtöttünk adományokat.

Az elmúlt évben sikeres pályázatot nyújtottunk be, és 46 millió forintot nyertünk templomfelújításra. Legyen ezért is Istené a dicsőség. Azonban a pályázat kivitelezéséhez szükséges, hogy megfelelő megtakarítással rendelkezzünk. Csak egy példa erre: a banki átutalási költségek meghaladják majd a százezer forintot is. Így ebben az évben is a templomfelújítást szeretnénk segíteni ezzel a bállal.

A rendezvényre már hetekkel korábban elkezdett készülni a gyülekezet: tombola tárgyakat gyűjtöttünk, előkészítettük a díszletet, a műsort. A bált a Szendrőládi Református Nőszövetség elnöke, Veres Lászlóné nyitotta meg. Benke Kinga frissen megválasztott lelkipásztor áhítatot tartott, a gyülekezet énekkara énekkel szolgált. A bál jó hangulatához a szendrői néptáncosok műsora is hozzájárult. Az este fényét egy fiatalos vetélkedő emelte, melyben a vállalkozó párok vidám játékokban mérhették össze képességeiket. A tombolahúzás után hajnalig tartott az összejövetel. A bálon 94-en vettek részt, és ez nagy szám egy olyan gyülekezetnél, mely 128 egyházfenntartóból áll. Idősek és fiatalok egyaránt jól érezték magukat. Bízunk benne, hogy Isten segítségével sikerül a templom felújítását is elvégeznünk.


A Szendrőládi Református Nőszövetség

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? Jn 14,2

Jn 14,1–6

„Én vagyok az út, az igazság és az élet...” (6). Mai világunkban erőforrást és biztonságot jelent, hogy mi tudjuk az utat, mert személyesen ismerhetjük őt, aki azt mondja önmagáról, hogy: „én vagyok az út”. 

tovább

(1) „Boldog ember az, aki az Urat féli…” (Zsoltárok 112)

AZ ISTENFÉLELEM ÁLDÁSAI.

– 1. Az eszményi állapot az, amit a zsoltáros itt leír (Zsoltárok 1). Az istenfélelem áldásai a vagyon, a tekintély, a siker, ezzel párhuzamosan a megszégyenült ellenség bosszankodása, valamint az istenfélő ember hosszú ideig tartó emlékezete a földön.

tovább

1Sámuel 10,1-12 - Amikor Isten elhív

Még semmi nem nyilvános. Sámuel felkeni Sault olajjal. Ez azt jelképezi, hogy Isten különleges szolgálatba helyezi őt. 

tovább

2018. március 24.

Szeretetkapcsolat

Amiképpen az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket: maradjatok meg ebben az én szeretetemben. (Jn 15,9)

 

tovább

Kárász Izabella: A láthatatlan munka

Azon az éjszakán így szólt Jézus az éjben:
Imádkozzatok vélem…
A lelketek legyen most az enyém egészen.
Hatalmas munka vár, a megváltás munkája,
a Lélek győzelme a nagy Halál felett,
szükségem van reá, kell segítségetek,
imádságtok, a könyörgésetek,
Munkátok, magatok…
… S magára hagyatott …

tovább