Jubileumi hangverseny az Aranykehely Fogadóban

LXIII. évfolyam 3. szám / Intézményeink

Különleges alkalom zajlott 2010. május 8-án 16.00 órától a Csomasz Tóth Kálmán Református Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezésében. Rendhagyó volt a koncert, ugyanis a helyszínt a gyönyörű panorámával rendelkező Aranykehely Fogadó Díszterme biztosította. Szokatlan - a közel 60 fős nézőközönség számára meglepetésként szolgált - az is, hogy a kamaracsoportban szereplő növendékek reneszánsz korhű ruhákban adták elő igényes műsorukat.

A műsor alatt időutazáson vettünk részt, amely korszakonként mutatta be a zeneszerzők darabjain keresztül a zene és a hangszerek átalakulását.


Ezt az ünnepélyes, de meghitt alkalmat használta fel Szűcsné Farkas Zsuzsanna igazgatónő arra, hogy megemlékezzen Lezák Gyuláné pályájának illetve intézményünknél eltöltött munkásságának 20 éves évfordulójáról. Megköszönte lelkiismeretes, színvonalas munkáját, amellyel növendékeit nemcsak a hangszer használatára tanítja meg, hanem elvezeti őket az igényes zene szeretetéhez is. Átadta az iskola ajándékát, Bolacsek László dédestapolcsányi ötvösművész violinkulcsos kisplasztikáját. Végső meglepetésként a résztvevők egy óriási dobostortát fogyaszthattak el közösen.


 


Az elhangzott művek:


 


1. Anonymus: Reneszánsz táncok


2. Lasso: Bicinium


Schein: Allemande


Praetorius: Duo


3. Purcell: Abdelazar tánca


4. Telemann: Duo


5. Pleyel: Andantino és Rondo


6. Corelli: Sarabande


Gigue


7. Mozart: Kis éji zene /részletek/


 


A kamaracsoport tagjai: Fürjes Evelin 5. oszt. furulya, Mezei Bianka 7. oszt. furulya, Mezei Fruzsina 3/B fuvola, tenorfurulya, Németh Eszter 3/B fuvola, basszusfurulya.

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

Péter ismét tagadta, és akkor nyomban megszólalt a kakas. Jn 18,27

Lk 24,36–49

„Ti vagytok ere a tanúk” (48). Jézus feltámadás utáni földi életének legfőbb jele az a valóságos jelenlét, ahogyan beszélget a tanítványokkal, és együtt is eszik velük. 

tovább

(2) „…csitítottam, csendesítettem lelkemet…” (Zsoltárok 131)

SZÜLJÖN ÚJJÁ BENNÜNKET A MI URUNK.

– 1. Így nem csupán érteni fogjuk, hanem megélni és megtapasztalni, amit a mi Urunk a kisgyermekekkel kapcsolatosan mondott (Márk 10,14).

tovább

LUKÁCS 23,44–49 - Az utolsó szavak

Az eddigi történések során mindenki hangos volt, Jézust kivéve. Utolsó szavait mégis mindenki hallhatja. Végül Atyja kezébe teszi le életét. 

tovább

2018. április 14.

Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok…(Mk 7:21)

tovább

Túrmezei Erzsébet: Minden évben

Indulunk újra Golgota felé.
Utunkra már a kereszt vet árnyékot.
de rajta túl húsvét öröme vár.
S kis Balázs csodálkozva kérdi:
„Minden évben meghal?
Minden évben feltámad?“

 

 

tovább