Őrizd meg...!

LXIII. évfolyam 3. szám / Intézményeink

Kétnapos éretlen táborban vettek részt a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon hetedikes és kilencedikes új diákjai. Négy osztály indult augusztus 27-én reggel a Mályiban található Mécses Központba, hogy megismerkedjenek osztálytársaikkal, osztályfőnökeikkel.

Az elmúlt évek táboraihoz hasonlóan az idei is egy bizonyos témát dolgozott fel. A két nap programjainak többsége az „Őrizd meg...!" gondolat körül forgott. Az osztályok minden nap többször is összegyűltek, hogy az osztályfőnökök által kigondolt játékos feladatok segítségével könnyebben megismerhessék egymást, hiszen a tábor célja a közösségformálás volt. Pénteken bemutatkozott a Kösöntyű - az iskola néptánccsoportja - egy rögtönzött táncház keretében. A szombati program bibliai gondolatokkal kezdődött, a közös énekelést még az elszakadt gitárhúr sem zavarhatta meg. Ezt követően csoportokra osztva vetélkedő indult, melyet a diákpresbiterek vezettek a tó körül. A játékos feladatok mindegyike az előző nap elhangzott bibliai gondolatokhoz kapcsolódott. Az éretlen tábor befejező programja a cserkészek bemutatója volt, akik játékaikkal megmozgatták kicsit az osztályokat. Az együtt töltött két nap után szinte összeszokott közösségként tértek vissza a diákok Miskolcra. Az éretlen tábor zárásaként az Avasi templomban egy rövid istentiszteleten vett részt mindenki, ahol a jelenlévő szülők a két nap alatt tanult énekekkel és gyermekeik tanáraival is megismerkedhettek az eseményt záró szeretetvendégségen.

Gömze Eszter és Kasza Krisztián


9. c osztályos média tagozatos diákok

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

Péter ismét tagadta, és akkor nyomban megszólalt a kakas. Jn 18,27

Lk 24,36–49

„Ti vagytok ere a tanúk” (48). Jézus feltámadás utáni földi életének legfőbb jele az a valóságos jelenlét, ahogyan beszélget a tanítványokkal, és együtt is eszik velük. 

tovább

(2) „…csitítottam, csendesítettem lelkemet…” (Zsoltárok 131)

SZÜLJÖN ÚJJÁ BENNÜNKET A MI URUNK.

– 1. Így nem csupán érteni fogjuk, hanem megélni és megtapasztalni, amit a mi Urunk a kisgyermekekkel kapcsolatosan mondott (Márk 10,14).

tovább

LUKÁCS 23,44–49 - Az utolsó szavak

Az eddigi történések során mindenki hangos volt, Jézust kivéve. Utolsó szavait mégis mindenki hallhatja. Végül Atyja kezébe teszi le életét. 

tovább

2018. április 14.

Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok…(Mk 7:21)

tovább

Túrmezei Erzsébet: Minden évben

Indulunk újra Golgota felé.
Utunkra már a kereszt vet árnyékot.
de rajta túl húsvét öröme vár.
S kis Balázs csodálkozva kérdi:
„Minden évben meghal?
Minden évben feltámad?“

 

 

tovább