Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

Lukács 5,17–26 - Ágyhordozók

Néhány éve barátnőimmel wellness-hétvégére utaztunk. Még a gyerektáborokból ismerjük egymást, később pedig egy gyülekezetbe jártunk. 

A tanulmányaink földrajzilag elválasztottak minket egymástól, de még mindig tartjuk a kapcsolatot. Ezen a hétvégén a hitről is beszélgettünk. Az egyik barátnőmnek nehezére esett vasárnaponként felkelni és istentiszteletre menni. Alig járt már. A másik barátnőm a következő javaslattal állt elő: „Mostantól minden vasárnap érted megyek, és együtt megyünk istentiszteletre.” A terv megvalósult, és azóta barátnőm szinte minden vasárnap eljön istentiszteletre, és időközben a gyülekezet tagjává vált. Már szállításra sincs szüksége. Milyen jó, hogy a bénának is vannak barátai, akik Jézushoz viszik! Mindegyik megragadja az ágy egyik sarkát, amelyen magatehetetlenül fekszik a beteg. Együtt indulnak el. Ők négyen nem sajnálják a fáradságot, hogy beteg barátjukat Jézushoz vigyék. Sőt, még a háztetőt is megbontják ezért. Ilyen módon barátnőm is „ágyhordóvá” vált. Segíthetett valakinek Jézus közelébe jutni. Idén újra elutazunk vele egy wellness-hétvégére. Kíváncsian várom, melyik „ágysarkot” ragadhatom meg ott.

***

Kinek válhatunk az „ágyhordójává”?rss

Napi lelki táplálék

„Már nem a te beszédedért hiszünk, hanem mert magunk hallottuk és tudjuk, hogy valóban ő a világ üdvözítője.” Jn 4,42b

Jel 22,1–7

„…nem lesz többé átok…” (3). Az Isten által készített új nélkülöz minden rosszat. Ott nincs szomjúság (1), nincs éhség és betegség(2). 

tovább

(28) „…neked nem vetek véget…” (Jeremiás 46,13–28)

Ezt megúsztam! – Gyakran kiáltunk fel így, és „üzérkedünk” tovább, nem adunk hálát, nem törünk össze, nem látjuk a kegyelmet… Az ember azt hiszi, megúszta, és újra elbízza magát, nem tér meg, hanem folytatja ott, ahol abbahagyta. Ugyanez a népek története is.

tovább

Lukács 6,39–42 - Figyelem!

Jézus három érdekes példán keresztül húzza alá korábbi kijelentéseit, amelyeknek ráadásul humoros hangzásuk is van. 

tovább

2018. január 25. csütörtök

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

tovább

Túrmezei Erzsébet: Új éneket

Új éneket, újat!
minden reggel újat!
Új hajnal hasadtán
új titkok tárulnak.
Új virágok nyílnak,
ha régiek hullnak,
új öröm, új hála
ha sebek gyógyulnak.
Énekek ébrednek:
új ének az Úrnak!

tovább