Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

Lukács 5,17–26 - Ágyhordozók

Néhány éve barátnőimmel wellness-hétvégére utaztunk. Még a gyerektáborokból ismerjük egymást, később pedig egy gyülekezetbe jártunk. 

A tanulmányaink földrajzilag elválasztottak minket egymástól, de még mindig tartjuk a kapcsolatot. Ezen a hétvégén a hitről is beszélgettünk. Az egyik barátnőmnek nehezére esett vasárnaponként felkelni és istentiszteletre menni. Alig járt már. A másik barátnőm a következő javaslattal állt elő: „Mostantól minden vasárnap érted megyek, és együtt megyünk istentiszteletre.” A terv megvalósult, és azóta barátnőm szinte minden vasárnap eljön istentiszteletre, és időközben a gyülekezet tagjává vált. Már szállításra sincs szüksége. Milyen jó, hogy a bénának is vannak barátai, akik Jézushoz viszik! Mindegyik megragadja az ágy egyik sarkát, amelyen magatehetetlenül fekszik a beteg. Együtt indulnak el. Ők négyen nem sajnálják a fáradságot, hogy beteg barátjukat Jézushoz vigyék. Sőt, még a háztetőt is megbontják ezért. Ilyen módon barátnőm is „ágyhordóvá” vált. Segíthetett valakinek Jézus közelébe jutni. Idén újra elutazunk vele egy wellness-hétvégére. Kíváncsian várom, melyik „ágysarkot” ragadhatom meg ott.

***

Kinek válhatunk az „ágyhordójává”?rss

Napi lelki táplálék

Mózes, aki azt mondta Izráel fiainak: Prófétát támaszt nektek az Isten testvéreitek közül, olyat, mint én. ApCsel 7,37

2Móz 34,29–35

„…leplet tett Mózes az arcára” (33). A mennyei dicsőség fénye túl vakító volt a földi szemek számára. Ezért került lepel Mózes arcára, miután lejött a Sínai-hegyről. 

tovább

(34) „…hogy megszabadítsam őket.” (Apostolok cselekedetei 7,17–43)

István beszéde az Úr szabadító tetteire úgy mutatott rá, hogy meghirdette: Isten szabadítása Jézus Krisztusban teljesedett be (7,52–53). Ma is ez a bibliai írásmagyarázat egyetlen módja és lehetősége, amit megáld az Isten. A többi mind retorikai bűvészkedés, gyarló emberi öncélok szolgálatában.

 

 

tovább

LUKÁCS 13,18–21 - Apró dolog nagy hatással

Azok az emberek, akik hallgatták Jézust, és tanúi voltak az asszony meggyógyításának, le voltak nyűgözve. Végre megérkezett a várva várt Szabadító, akivel új korszak kezdődhet. 

tovább

2017. augusztus 4. péntek

Istenben való boldogság

Ne félj, mert nem vallasz szégyent, ne pironkodj, mert nem ér gyalázat! Ifjúkorod szégyenét is elfelejted, özvegységed gyalázatára többé nem emlékezel. Mert aki alkotott, az a férjed, akinek Seregek Ura a neve, és aki megváltott, az Izráel Szentje, akit az egész föld Istenének hívnak. (Ézsaiás 54, 4-5)

tovább

Gerzsenyi Sándor: Mindenki téged keres

Becsöngetett egy imbolygó alak.
TÉGED keresett, gondolom.
Tudják ezek, kitől remélhető
Néhány forintnyi irgalom.

tovább