Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

Lukács 5, 27–32 - Ünnepelni

Ha a családom vendégeket hív, annak többnyire oka van. Születésnapot ünneplünk, a gyerek iskolakezdését, esküvőt vagy egyházi ünnepeket. Lévi is vendégséget rendez. 

Meghívja Jézust a házába, és vele együtt sok vámszedő kollégáját is. A vámszedőket a zsidók gyűlölték, mivel együttműködtek a római megszálló hatalommal és számára szedték be az adót. Gyakran a maguk zsebére is dolgoztak, és így nagy vagyonra tettek szert. Ezért a jámbor zsidók a farizeusokhoz hasonlóan nem vállaltak közösséget velük. Lévi ünnepségének pontos okát csak sejteni tudjuk. Örömet akart vele szerezni Jézusnak? Össze akarta ismertetni barátait Jézussal? Vagy egyszerűen csak boldog volt attól a változástól, amit Jézus hozott az életébe azzal, hogy tanítványai közé hívta? Bármi volt is az oka a lakomának: Jézus örömmel fogadta Lévi meghívását és együtt ünnepelt vele. Milyen jó, hogy nincs szükségem semmiféle különleges okra ahhoz, hogy „hétköznapi ünnepet” üljek Jézussal. Megünnepelhetem Vele a hétköznapi élet nagy és apró eseményeit. Időt tölthetek Vele egy csésze tea mellett. Együtt örülhetek Vele minden sikernek, vagy egyszerűen élvezhetem a napsütést. Ehhez nem kell előtte kitakarítanom a lakást vagy finomságokat készítenem. Jézus örömmel szán rám időt! És másokat is hívhatok erre a találkozásra.

***

Az ünnep lehetőség arra, hogy nevetve és Istent dicsérve járjunk.

Richard J. Fosterrss

Napi lelki táplálék

Azért szeret engem az Atya, mert én odaadom az életemet, hogy aztán újra visszavegyem. Jn 10,17

Lk 12,13–32

„…ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek…” (22). Nap mint nap körülvesz bennünket a sok tanács: mit ehetünk, mit nem, mivel és mikor. 

 

tovább

(31) „…gyönyörködtem az emberekben.” (Példabeszédek 8)

Az élet kivételezett, nagy ajándékai azok a pillanatok – ebben a rohanó világban különösen –, amikor önfeledten megállunk, és gyönyörködünk valamiben. Ezekben a pillanatokban az örökkévaló, mennyei jelent éljük át. 

tovább

Lukács 20,20–26 - Megkülönböztetni a hangokat

Az írástudók és vezető papok besúgókat küldenek Jézushoz, hogy megbuktassák. Ilyen "besúgó", alattomos hangok az én életemben is jelen vannak. 

tovább

2018. március 4.

Gyönyörködni a Fiúban 

A mennyből pedig hang hallatszott: Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm. (Mk 1,11)

 

tovább

Dietrich Bonhoeffer: Hit

Hiszem,
hogy Isten mindent,
még a legrosszabb dolgot is,
engedi és segíti, hogy jóra forduljon.
Ehhez olyan emberekre van szüksége,
akik mindenben
a legjobbat szolgálják.

tovább