Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

Ruth 2,1–23 - Észrevéve

Új helyre költöztem és már megint egy idegen gyülekezetben megyek istentiszteletre. Újak a helyiségek, szétnézek és keresek egy helyet.

Az istentisztelet után odafordul hozzám a szomszédom és üdvözöl: „Helló, korábban még nem láttalak. Új vagy itt?” Milyen jól esnek szavai! Jó, hogy észrevesz és látja, hogy új vagyok itt. Így lehetőséget ad a kapcsolatfelvételre. Hogy érezhette magát Ruth, amikor Boáz észrevette őt? Meglátta, kedvesen fogadta, szóba állt vele, megosztotta vele a kenyeret, és engedte, hogy felszedje az elhullott kalászokat, sőt vizet és ételt ad neki. A túlélés biztosítva van. Boáz azzal, hogy megosztja vele az élelmet és kiáll mellette, segít a menekült asszonynak, hogy megvesse lábát az új földön. Ez meglepi Ruthot, olyannyira, hogy megkérdi Boázt, idegenként mivel talált kegyelmet nála. Boáz azt válaszolja neki, hogy észrevette az anyósával tett jócselekedeteit. Isten is észrevette Ruthot. Mert Ruth Istennél keresett menedéket. Így nem csak Boáz gondoskodik Ruthról, hanem maga Isten is.

***

Szakítsunk magunknak időt ma vagy a következő napokban arra, hogy észrevegyük az újat, idegent az utcában, gyülekezetben, vagy a munkahelyen. Menjünk oda hozzá!rss

Napi lelki táplálék

Jézus pedig ezt mondta neki: „Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!” Jn 8,11b

Jn 8,1–11

„Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!” (11). Milyen megdöbbentő ez a kettős mérce: a nőt el akarják ítéltetni Jézussal, a bűntárs férfit pedig nem. 

tovább

(1) „…nézzenek utána ennek…” (Ezsdrás 6,1–12)

MINDENT „RÖGZÍTENI” KELL.

– 1. Gyakran több idő és energia a folyamatok rögzítése, mint maga az érdemi munka. Mégis fontos, mert levédi az ügyet a papír, ha utánunk néznek (1–2); – valamint megőrzi azt a jövő számára is.

tovább

János 12,1–8 - Megmarad a szeretet

Milyen ellentét feszül ebben a néhány sorban! Megjelenik a túláradó, tékozló, odaadó szeretet, amivel Mária Jézus lábait megkeni. 

tovább

2019. február 18. hétfő

„Nem számoltatták el azokat az embereket, akikre rábízták a pénzt, hogy a munkavezetőknek adják, mert azok híven jártak el.” (2Kir 12:16)

 

tovább

Dsida Jenő: Legyetek őszinték

Lássátok, fáradt vagyok már
s nem bírok szavaitok labirintján
tévelyegni. Szeretem a nyugodt,
nyílegyenes, biztos utakat.

Legyetek őszinték, ne zúdítsatok
rám cifraszép szavakat,
mert el tudom viselni a meztelen
igét és ti is el kell, hogy viseljétek.

tovább