Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

Lukács 18,35–43 - Mit tegyek érted?

Azt gondolom, ez egy megható és egyben elgondolkoztató történet. Én személy szerint még nem éltem át spontán gyógyulást és sok kívánságom még nem is teljesült, sok viszont igen. 

Egy súlyos betegség miatt csak három évet adtak nekem. Most negyvenes éveim közepén járok, van férjem, gyermekeim, házam, kertem, van mit ennem és mibe öltözködnöm, van betegbiztosításom. Mi kell ennél több? Néha rossz a lelkiismeretem, mert Istentől magamnak kérek dolgokat. Már így is olyan sokat kaptam Tőle, nem akarok szemtelen lenni. Úgy gondolom azonban, biztosak lehetünk abban, hogy eljutnak Hozzá imádságaink és Ő komolyan veszi kéréseinket és szükségeinket. Istennek szégyenkezés és feszengés nélkül elmondhatjuk, amit valóban szeretnénk. Ahogy itt a mai részben a férfi. Állandóan Jézus elé vihetjük álmainkat és vágyainkat. Jézus nem fordítja el sértődötten a fejét, ha újra meg újra jövünk. Talán néha elmosolyodik kéréseinket hallva, de úgy gondolom, soha nem mérges miattuk, ha Benne bízunk. Mert ilyenkor azt tesszük, hogy elengedjük, és az Ő kezébe tesszük szívünk kívánságát, és Benne bízunk, hogy Ő majd helyesen bánik velük.

 rss

Napi lelki táplálék

Azért szeret engem az Atya, mert én odaadom az életemet, hogy aztán újra visszavegyem. Jn 10,17

Lk 12,13–32

„…ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek…” (22). Nap mint nap körülvesz bennünket a sok tanács: mit ehetünk, mit nem, mivel és mikor. 

 

tovább

(31) „…gyönyörködtem az emberekben.” (Példabeszédek 8)

Az élet kivételezett, nagy ajándékai azok a pillanatok – ebben a rohanó világban különösen –, amikor önfeledten megállunk, és gyönyörködünk valamiben. Ezekben a pillanatokban az örökkévaló, mennyei jelent éljük át. 

tovább

Lukács 20,20–26 - Megkülönböztetni a hangokat

Az írástudók és vezető papok besúgókat küldenek Jézushoz, hogy megbuktassák. Ilyen "besúgó", alattomos hangok az én életemben is jelen vannak. 

tovább

2018. március 4.

Gyönyörködni a Fiúban 

A mennyből pedig hang hallatszott: Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm. (Mk 1,11)

 

tovább

Dietrich Bonhoeffer: Hit

Hiszem,
hogy Isten mindent,
még a legrosszabb dolgot is,
engedi és segíti, hogy jóra forduljon.
Ehhez olyan emberekre van szüksége,
akik mindenben
a legjobbat szolgálják.

tovább