Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

Lukács 19,1–10 - Prominens látogatás

Havannában a Capitolio előtt, a tömegben szorongtunk. A rég várt amerikai elnöki látogatás véget ért. Megtörténtek a Kuba és USA közötti első egyeztető lépések. 

Mindenki az amerikai elnök búcsúzkodását szeretné látni. A kordonok mögött egyszer csak jólöltözött embereket láthattunk, akik beszálltak az ott parkoló limuzinokba. A nézőközönségben növekedett a feszültség. Ezután az autók elhajtottak három különböző irányba. Minden nagyon gyorsan történt. Azt sem tudhattuk, melyikben ült az elnök és kísérete. Mindez az elnök védelme érdekében történik így. A mi vezetőnk, Jézus nem ilyen. Ő azok életébe is belép, akiktől a jó szándékú hívők óvnák Őt. Ezennel Jézus nem egy szegény, beteg fickóról gondoskodik, aki részvétet ébreszt az emberben, hanem egy dúsgazdag csalóról. Ha őszinte akarok lenni, akkor engem is lázít ez az eset. Keresztyénként a takarítónőkre, a kispénzűekre gondolok, akik agyondolgozzák magukat, mégsem jutnak egyről a kettőre. Épp az ilyen Zákeus-félék miatt, akik átverik őket. Nagydumás és csaló emberekről nem sokat tartok. Zákeus itt háttérbe vonul, elrejtőzik a fán. Nem próbál jó benyomást kelteni Jézusban. Szeretném megtanulni Zákeustól, hogy nem kell Jézus figyelmét magamra vonnom ahhoz, hogy észrevegyen. Jézustól pedig azt szeretném megtanulni, hogy a látható dolgok mögé tudjak nézni.

 rss

Napi lelki táplálék

Azért szeret engem az Atya, mert én odaadom az életemet, hogy aztán újra visszavegyem. Jn 10,17

Lk 12,13–32

„…ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek…” (22). Nap mint nap körülvesz bennünket a sok tanács: mit ehetünk, mit nem, mivel és mikor. 

 

tovább

(31) „…gyönyörködtem az emberekben.” (Példabeszédek 8)

Az élet kivételezett, nagy ajándékai azok a pillanatok – ebben a rohanó világban különösen –, amikor önfeledten megállunk, és gyönyörködünk valamiben. Ezekben a pillanatokban az örökkévaló, mennyei jelent éljük át. 

tovább

Lukács 20,20–26 - Megkülönböztetni a hangokat

Az írástudók és vezető papok besúgókat küldenek Jézushoz, hogy megbuktassák. Ilyen "besúgó", alattomos hangok az én életemben is jelen vannak. 

tovább

2018. március 4.

Gyönyörködni a Fiúban 

A mennyből pedig hang hallatszott: Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm. (Mk 1,11)

 

tovább

Dietrich Bonhoeffer: Hit

Hiszem,
hogy Isten mindent,
még a legrosszabb dolgot is,
engedi és segíti, hogy jóra forduljon.
Ehhez olyan emberekre van szüksége,
akik mindenben
a legjobbat szolgálják.

tovább