Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

1Sámuel 12,13-25 - Mi az, ami számít

Amikor gyerekeim elmennek otthonról, akkor hirtelen eszembe jut minden, amire oda kellene figyelniük. Így van ez Sámuel búcsúbeszédénél is, amelyben újra összefoglalja, ami igazán fontos. 

A fontosság jeleként kér még egy zivatart is az aratási időszak közepén. Így mutatkozik meg a nép előtt Isten ereje. Felismerik, hogy bűnösök lettek, amikor feltétlenül királyt kívántak maguknak. Ezzel azt fejezték ki, hogy nem akarnak többé egyedül Istenben bízni. Arra kérik Sámuelt, hogy továbbra is lépjen fel értük Isten előtt. Sámuel számára ez magától értetődő. Az, hogy letette hivatását, nem jelenti azt, hogy már nem mondja mi az, ami számít, és hogy nem áll ki népéért. Akár a király vagy a bíró irányítja a népet, ez nem olyan fontos, mint maga az Istenhez fűződő kapcsolat. Ezért Sámuel lelkére köti népének, hogy Istent féljék és Tőle várjanak mindent. A jövő nem a kormányzati formától függ, hanem az Isten iránti hűségtől! Isten nélkül a királyok sem tudnak elérni semmit. Mit adok a gyerekeimnek (keresztgyermekeimnek, szomszéd gyerekeknek...) amit magukkal vihetnek az úton? Milyen prioritásokat láthatnak az életemben? Jó példa vagyok? Imádkozom értük? Hogyan fogalmaznám meg, mi az, ami igazán fontos az életben?

 rss

Napi lelki táplálék

„…A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” Jn 16,33b

Lk 22,1–6

A titkolózásba burkolt félelem (2.6) és nyereségvágy sok sátáni terv táptalaja (3–5). Figyeljünk nagyon, mert az ezen a talajon burjánzó leleményesség nemcsak a kovásztalan kenyerek (1), hanem a feltámadás ünnepét is meglophatja! 

tovább

(2) „…népét pedig az Úr karolja át…” (Zsoltárok 125)

Jeruzsálemet hegyek veszik körül, népét pedig az Úr karolja át (2) – hallhattuk a Zsoltárból. Aki az Úrban bízik, az bizonyosságban él. MIT JELENT BIZONYOSSÁGBAN ÉLNI?

tovább

LUKÁCS 22,54–62 - Szemkontaktus

Egy ünnepségen kisfiam a vacsoránál a kólásüveg után nyúl, pedig jól tudja, hogy ilyen későn már nem szabad kólát innia.

tovább

2018. április 8.

Önfeláldozó szeretet

Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért. (Jn 15,13)

tovább

Füle Lajos: Az eltemethetetlen

Temették ólom-csüggedésbe,
hitetlenség rongyába rakva
a félelem sivatagába
Harmadnapon feltámadott!

Temették tornyos templomokba,
szertartások gyolcsai közé,
imákból készült szemfedője.
Harmadnapon feltámadott!

tovább