Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

2 SÁMUEL 15,1–16 - Stratégiai játék

Absolon, Dávid harmadik fia egy dörzsölt stratéga. Két éven keresztül tette a szépet az embereknek, megnyerte a szíveiket, bebiztosította a maga helyét a népszerűségi lista elején. 

Absolon olyan valaki, akinek a hatalom többet ér, mint a családja. Olyasvalaki, aki mindent kockáztat, hogy megnyerje és megtartsa a hatalmat – akkor is, ha másokat el kell taposnia közben. A munkahelyi környezetemből ismerek ilyen embereket. Olyan emberek ők, akik eleinte nagyon elbűvöltek. Mindaddig, amíg meg nem láttam a kedvességük és a viselkedésük mögött rejlő stratégiát. Hirtelen minden, amit tettek, és a személyiségük is más megvilágításba került számomra. Észrevettem, hogy ingadoztam ideoda a dörzsöltségük és a sikereik csodálása és a hiteltelen viselkedésük miatti undor érzése között. Annak ellenére, hogy az ilyen viselkedés ellentmond az általam vallott értékrendnek, azt kívánom néha, hogy én is megélhessek hasonló sikereket. Absolon jó emberismerő, aki tudja, hogy a helyzeteket hogyan használja a saját javára. Azonban jobb óvatosnak lenni vele szemben. Dávid nem csak légből kapott ötletként menekült fia elől, hanem így próbált elkerülni egy vérfürdőt.

***

Tartsd távol magad azoktól az emberektől, akiknek a szeme mást mond, mint a szája.

ARAB KÖZMONDÁSrss

Napi lelki táplálék

Megragadta a városkapu ajtaját a két ajtófélfával együtt, és kiszakította zárastul, majd a vállára vette, és fölvitte a hegytetőre. Bír 16,3b

2Móz 17

A pusztában víz nélkül sem állat, sem ember nem éli túl. Mózes most fogja ugyanazt a botot, amivel az egyiptomi szabadulás csodáit végezte, és vizet fakaszt vele.

tovább

(1) „…a magdalai Mária és Mária, a Jakab anyja, valamint Salómé…” (Márk 16,1–8)

1–3. versek. Mi már tudjuk: az Úr ügye nem egy halott emlékének ápolása. Ez hamarosan felragyogott a Jézus temetését távolról szemlélő, majd Jézus testét másnap reggel megkenni induló asszonyok előtt is. Ezek az asszonyok távol álltak, féltek, aggódtak, állandóan kérdeztek, de Isten Lelke által elindultak.

tovább

LUKÁCS 9,37–43A - Szent rémület

Szeretném hallani, milyen hangot ütött meg Jézus, amikor tanítványaival beszélt. A 41. verset olvasva sajnos semmiféle utalást nem találunk arra nézve, hogy humorosan, dühösen vagy idegesen szólt. 

tovább

2018. július 15.

„Egyik ember formálja a másikat.” (Péld 27:17)

tovább

Ady Endre: Az Isten-kereső lárma

Neved sem értem, Istenem, 
De van két árva, nagy szemem 
S annyi bolondot látok, 
Hogy e sok bolondságból 
Nagy ijedelmemben, 
Uram, hozzád kiáltok. 


tovább