Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

APOSTOLOK CSELEKEDETEI 16,1-10 - Mozgásban maradni

Milyen izgalmas lehetett a fiatal Timóteus számára, hogy Pállal együtt járhatta az országokat! Az utazás elejétől kezdve sikeres: a gyülekezetek erősödnek, növekednek.

Aztán egyszer csak semmi sem sikerül. Bárhova is akarnak fordulni, a Szentlélek megállítja őket a továbbutazásban. Néha nem értjük – vagy csak később – hogy Isten miért húzza át a terveinket. Csodálom a három férfit. Logikus lenne, hogy először imádkoznak és megvárják, míg Isten világos utasítást ad, hová kell menniük, ugye? De kétszer is hagyják a tervüket füstbe menni és egyszerűen továbbmasíroznak egy új irányba azzal a mottóval, hogy „Az evangéliumnak el kell jutni az egész világba! Aki megáll, az úgy marad. Inkább végezzünk valamit rosszul, minthogy semmit se tegyünk. Isten úgyis meghúzza a féket, ha valami mást akar.” Ez a hozzáállás bátorságra késztet. Tróász kikötőjében Isten végre egyértelmű jelzést ad: Macedónia, Európa. És máris úton vannak arrafelé. Gyakran hosszan és kitartóan visszakérdezünk, ha Isten egyértelmű jelet adott, ahelyett, hogy engedelmeskednénk. Vagy ahelyett, hogy egyszerűen végre valami újat kipróbálnánk. Vágjunk bele ma egy kísérletbe! Ha Isten egy spontán ötletet ad, egyszerűen lássunk hozzá anélkül, hogy visszariadnánk. Például csöngessünk a szomszédasszonyunknál és hívjuk meg egy kávéra. Vagy vegyünk egy csokor virágot és ajándékozzuk a legelső embernek, aki szembejön. Vagy hívjunk fel valakit.

 rss

Napi lelki táplálék

Továbbá ezt teszitek: könnyel öntözitek az ÚR oltárát, sírtok és sóhajtoztok, mert nem tekint már az áldozatra, és nem fogadja kegyelmesen tőletek. Mal 2,13

Mal 2,10–16

A szövetség hűséget kíván. Ezért olvasunk arról végig a Szentírásban, hogy Isten hűséget kíván népétől. 

tovább

(13) „De új eget és új földet várunk az Ő ígérete szerint, amelyben igazság lakik.” (2Péter 3,1–13)

– Igen, a mi gondolkodásunk számára szinte elhordozhatatlan ez az igeszakasz. Még azok számára is, akik jártasak a Biblia világában, üzenetében, szóhasználatában.

 

tovább

ESZTER 6,1-13 - Álmatlanul Susán várában

Gondolom, egyikünk számára sem ismeretlen az álmatlanság. Nekem biztosan nem. Gyakran előfordul, hogy éjjel felébredek és nem tudok újra elaludni, mivel össze-vissza cikáznak a gondolataim. 

tovább

2017. október 16. hétfő

„Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok.” (1Kor 3:16-17)

 

 

 

tovább

Makovei János: Az alkalom

Beköszönt s nem tér vissza
többé soha, soha.
Kézfogásra akkor már
nem nyújtják oda,
ha nem ragadtad meg 
idején a baráti kart.
Akkor hiába minden, bár
szíved jót akart.
Minden perc mely eltelik,
már múlt idő.
Minden lehullt kő fölött
egyszer a fű kinő.
Minden megtett lépés visz
Az út vége felé.
Egyszer elfárad a kéz is,
Ha a vizet öntené. 
És hiába a szomjú föld,
Nincs már irgalom,
Ha egyszer rest voltál, amikor
Itt volt az alkalom.

tovább