Napi lelki táplálék

Napi Ige és gondolat

Isten Igéjének rövid, gyakorlati magyarázata naponta, kiegészülve egy bölcs gondolattal és egy imádsággal.

2017. június 3. szombat

Hogyan legeltet Isten?

Én legeltetem juhaimat, és én keresek nekik pihenőhelyet - így szól az én Uram, az ÚR. Az elveszettet megkeresem, az eltévedtet visszaterelem, a sérültet bekötözöm, a gyengét erősítem, a kövérre és az erősre vigyázok; úgy legeltetem őket, ahogy kell. (Ez 34,15-16)

 

Isten legeltetésének módja az is, hogy a beteget erősíti. Bizony a nyájban sok beteg is van. A nyájban nem csak egészséges bárányok vannak. Mennyivel így van az emberek között. Az emberek között azt mondhatjuk, hogy sokkal több a beteg, a lelki beteg, mint az egészséges. Jó azonban megtapasztalni azt, hogy a mi pásztorunk betegségeinket nem veti meg, nem utálja meg, hanem ő az, aki erőt ad, mert Ő minden erőnek a forrása. Adjunk hálát Istennek azért, hogy ilyen pásztorunk van.

Megy a pásztor selymes-füves, tarka réten át. Juha vagyok: követem a pásztor lábnyomát. Dalba kezd a sok madár. Szívem is dalolja már: "Boldog, aki Jézussal, a jó Pásztorral jár."

Megy a pásztor sötét völgyön, pusztaságon át. Juha vagyok: követem a pásztor lábnyomát. Ha a pásztor jár velem, S őriz engem szüntelen, Miért lenne szívem mélyén gond és félelem?

Megy a pásztor hazafelé a gyöngykapun át. Juha vagyok: követem a pásztor lábnyomát. Kitárják a gyöngykaput. Jézus nyája hazajut. Jézus nyomán örök égi fénybe visz az út. (Prókai Árpád)

***

Imádság:

Uram! Te a betegekre nem legyintesz, te áldott orvosunk vagy, aki tudja a betegség hátterét és a gyógymódot is. Köszönöm, hogy mellém állsz és vezetsz hazám felé! Ámen

***

A nap gondolata:

Vannak lelkek, amelyek olyanok, mint a hárfa: akkor is összhang kel rajtok, ha a fájdalom szele csap bele. (Ravasz László)rss

Napi lelki táplálék

Megragadta a városkapu ajtaját a két ajtófélfával együtt, és kiszakította zárastul, majd a vállára vette, és fölvitte a hegytetőre. Bír 16,3b

2Móz 17

A pusztában víz nélkül sem állat, sem ember nem éli túl. Mózes most fogja ugyanazt a botot, amivel az egyiptomi szabadulás csodáit végezte, és vizet fakaszt vele.

tovább

(1) „…a magdalai Mária és Mária, a Jakab anyja, valamint Salómé…” (Márk 16,1–8)

1–3. versek. Mi már tudjuk: az Úr ügye nem egy halott emlékének ápolása. Ez hamarosan felragyogott a Jézus temetését távolról szemlélő, majd Jézus testét másnap reggel megkenni induló asszonyok előtt is. Ezek az asszonyok távol álltak, féltek, aggódtak, állandóan kérdeztek, de Isten Lelke által elindultak.

tovább

LUKÁCS 9,37–43A - Szent rémület

Szeretném hallani, milyen hangot ütött meg Jézus, amikor tanítványaival beszélt. A 41. verset olvasva sajnos semmiféle utalást nem találunk arra nézve, hogy humorosan, dühösen vagy idegesen szólt. 

tovább

2018. július 15.

„Egyik ember formálja a másikat.” (Péld 27:17)

tovább

Ady Endre: Az Isten-kereső lárma

Neved sem értem, Istenem, 
De van két árva, nagy szemem 
S annyi bolondot látok, 
Hogy e sok bolondságból 
Nagy ijedelmemben, 
Uram, hozzád kiáltok. 


tovább