Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

LUKÁCS 10,17–20 - Örömujjongás 1

A két évvel ezelőtti húsvéthétfőn a munkatársainkkal együtt ünnepeltük, hogy a templomunk mögötti élményparknak, a „húsvétkert”-nek több mint ezer látogatója volt. 

Mindenütt sugárzó arcok, vidám nevetések, kellemes beszélgetések, meghitt találkozások, nyitottság és Jézus tettei feletti meghatottság uralkodott rajtunk. A tanítványok a sikeres küldetésük után vélhetően meg ennél is jobban fel voltak „pörögve”. Mert amit átéltek, ennél sokkal mélyrehatóbb volt. Mert ők közvetlenül szembe kerültek még a sötétség hatalmával is, és ebből a harcból győztesként kerültek ki! Jézus ezzel hatalmukat és tekintélyüket igazolja, de már azt is sejti, hogy tanítványai számára ezek a szellemi magaslatok veszélyesek is lehetnek. Mert hatalmunk érzése és a teljesítményünk miatti hamis büszkeségünk, amit a saját „nézz rám, milyen jó keresztény vagyok” számlánkra írunk, pont ilyenkor jelenik meg, és ebbe belebukhatunk. Jézus pontosan emiatt arra inti tanítványait, hogy ne győzelmüknek örüljenek, hanem inkább annak, hogy ők Isten szeretett gyermekei. És mindennek semmi köze a teljesítményünkhöz, ez kizárólag ajándék!

***

A lelki szegények mélyen elcsodálkoznak azon, hogy a Teremtő egy asztalnál ül azokkal, akiket teremtett.

BRENNAN MANNINGrss

Napi lelki táplálék

„…Én elküldtelek titeket, hogy azt arassátok, amiért nem ti fáradtatok: mások fáradoztak érte, ti pedig az ő munkájukba álltatok be.” Jn 4,38

Jel 21,9–27

„Nem láttam templomot a városban…” (22). A „teljesen új” az Is-tentől való, benne az Úr dicsősége ragyog. 

tovább

(10) „De ez a nap az Úré…” (Jeremiás 46,1–12)

AZ ÚR NAPJA.

– 1. Olyan az ember, olyanok a népek, olyan a bűn önzése, mint a Nílus, amikor árad: zúg, eláraszt, elborít, elpusztít (7–8). Félelmetes és határtalan az ember nyomorúsága; – amely egyszerre szenved saját magától, saját testi és lelki bajaitól; – ugyanakkor szenvedést okoz másoknak, mert nem „fér a bőrébe”, állandóan készülődik valamire (3–4).

tovább

Lukács 6, 36–38 - Egyedül Isten ítélkezik!

Konzervatív gyülekezetbe járok, és teológiát tanultam az egyetemen. Pontosan emlékszem még az első szemináriumomra. 

tovább

2018. január 24. szerda

Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel Krisztus Jézusban. (Fil 4:19)

 

tovább

Wass Albert: Tél

Templomi csöndben, 
Éjjeli ködben 
Aszkéta-ágat zörrent a szél, 
Valahol messze, 
Csillag szemekre 
Szürke ködfátylat borít a Tél. 

tovább