Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ÁMÓSZ 5,21–24 - Vége a dicsőítő éneknek?

Úgy gondolom, Isten itt meglehetősen dühösnek tűnik. Nem akar több egyházi éneket, dicsőítő éneket, sem szép istentiszteletet? Mi lehet rossz ezekben? 

Az a fontos, hogy Isten mit akar: azt, hogy újra a jog és igazságosság legyen az alap. Amíg nem ítélnek jogosan, és nem tesznek igazságot gazdag és szegény között, addig Isten nem tudja komolyan venni az istentiszteleteket, áldozatokat és dicsőítő énekeket. Bármennyire szépek is az énekek, értéktelenek és üresek, ha Isten dicsőítése nem vezet tettekhez. A múlt évben sok gyülekezet működött közre a „Hála Éve” kezdeményezésben. Jó látni, milyen sok keresztény kezdett Istennek újonnan és tudatosan köszönetet mondani a jó dolgokért életében. Azonban ez a hála csak akkor lesz gyümölcsöző, ha tettek követik. Ha hálát adunk a bőséges ételért, egyben gyűjthetünk adományokat az éhezők számára. Ha hálát adunk a jólétünkért, akkor megoszthatjuk azt, és adhatunk belőle azoknak, akiknek kevesebb jutott. Ha Istent „igazságban és lélekben” imádjuk (Jn 4,24), akkor imádság és cselekedet együtt jár.

***

Miért vagyunk hálásak Istennek? Milyen cselekedet következhet ebből?

***

Egész életünk egy istentisztelet.

NOVALISrss

Napi lelki táplálék

Bizony nincs olyan igaz ember a földön, aki csak jót cselekedne, és nem vétkezne. Préd 7,20

Préd 7

„Jobb olyan házba menni, ahol gyászolnak, mit olyanba, ahol mulatnak, hiszen így lesz vége minden embernek. Szívlelje meg ezt, aki él!” (2).

tovább

(5) „…mindnyájan hasonlóképpen vesztek el.” (Lukács 13,1–5)

ELVESZNI?! – 1. Nagy gondom, hogy folyamatosan keresek valamit. A rengeteg cucc között mindig elvesznek „dolgok”. Tudom, hogy valahol van, amit keresek, megvan: – de hiába, mert amikor kell, akkor nincs; – ezért van, de haszontalanul, olyan, mintha nem lenne. 

tovább

LUKÁCS 14,7–14 - A megfelelő helyen

„A Németországi Szövetségi Köztársaság nagykövete tisztelettel meghívja..” Ez állt az Evangélikus Egyház külföldi missziója búcsúünnepségére szóló meghívóján. Mint egy álomban! 

tovább

2017. augusztus 19. szombat

Kicsoda Jézus Krisztus? – Mester

Mester, követlek téged, akárhova mégy. (Mt 8,19)

 

tovább

Ének Szent István királyról

Szent István király, Istennek szolgája,

Christus hitinek igaz plántálója,

Bálványozásnak eltávoztatója

És elrontója.

 

Kegyes voltából irgalmas Istennek,

Adatott mennyből a magyar nemzetnek,

Hogy őáltala útját igaz hitnek,

Tanulná, s szentségnek.

tovább