Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ÁMÓSZ 5,21–24 - Vége a dicsőítő éneknek?

Úgy gondolom, Isten itt meglehetősen dühösnek tűnik. Nem akar több egyházi éneket, dicsőítő éneket, sem szép istentiszteletet? Mi lehet rossz ezekben? 

Az a fontos, hogy Isten mit akar: azt, hogy újra a jog és igazságosság legyen az alap. Amíg nem ítélnek jogosan, és nem tesznek igazságot gazdag és szegény között, addig Isten nem tudja komolyan venni az istentiszteleteket, áldozatokat és dicsőítő énekeket. Bármennyire szépek is az énekek, értéktelenek és üresek, ha Isten dicsőítése nem vezet tettekhez. A múlt évben sok gyülekezet működött közre a „Hála Éve” kezdeményezésben. Jó látni, milyen sok keresztény kezdett Istennek újonnan és tudatosan köszönetet mondani a jó dolgokért életében. Azonban ez a hála csak akkor lesz gyümölcsöző, ha tettek követik. Ha hálát adunk a bőséges ételért, egyben gyűjthetünk adományokat az éhezők számára. Ha hálát adunk a jólétünkért, akkor megoszthatjuk azt, és adhatunk belőle azoknak, akiknek kevesebb jutott. Ha Istent „igazságban és lélekben” imádjuk (Jn 4,24), akkor imádság és cselekedet együtt jár.

***

Miért vagyunk hálásak Istennek? Milyen cselekedet következhet ebből?

***

Egész életünk egy istentisztelet.

NOVALISrss

Napi lelki táplálék

„Amit én teszek, most még nem érted, de később majd megérted.” Jn 13,7b

Jn 13,1–11

Jézus alázata egészen lenyűgöző. A mindenség Ura a tanítványok lábát mossa, mint egy rabszolga. Hogy tudott ennyire alázatos lenni? Honnan volt ehhez ereje? 

tovább

(43) „Aki bölcs… értse meg az Úr kegyelmes tetteit!” (Zsoltárok 107)

A legnagyobb ajándék az, Isten ajándéka, a bölcsesség bölcsessége, HA VALAKI TUDJA, HOGY KEGYELEM ALATT VAN és így tekint életének minden eseményére (43).

tovább

1Sámuel 3,10-4,1A - Sikeres vizsga

Isten először jelenik meg Sámuel életében személyesen. Az üzenet miatt, amit Isten a tudomására hoz, elég kellemetlen helyzetbe kerül Sámuel. 

tovább

2018. március 19.

A kárhozat útja 3.

Ha valaki nem marad én bennem, kivettetik, mint a szőlővessző, és megszárad; és egybe gyűjtik ezeket és a tűzre vetik, és megégnek. (Jn 15,6)

 

 

tovább

Reményik Sándor: Ó, Istenem…

Ó, Istenem, szabadíts meg engem magamtól.
Tövig, gyökérig hamisság vagyok.
Hamis, hazug, üres, idétlen élet,
Korcs mozdulatok és hiú beszédek.

tovább