Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ÁMÓSZ 5,21–24 - Vége a dicsőítő éneknek?

Úgy gondolom, Isten itt meglehetősen dühösnek tűnik. Nem akar több egyházi éneket, dicsőítő éneket, sem szép istentiszteletet? Mi lehet rossz ezekben? 

Az a fontos, hogy Isten mit akar: azt, hogy újra a jog és igazságosság legyen az alap. Amíg nem ítélnek jogosan, és nem tesznek igazságot gazdag és szegény között, addig Isten nem tudja komolyan venni az istentiszteleteket, áldozatokat és dicsőítő énekeket. Bármennyire szépek is az énekek, értéktelenek és üresek, ha Isten dicsőítése nem vezet tettekhez. A múlt évben sok gyülekezet működött közre a „Hála Éve” kezdeményezésben. Jó látni, milyen sok keresztény kezdett Istennek újonnan és tudatosan köszönetet mondani a jó dolgokért életében. Azonban ez a hála csak akkor lesz gyümölcsöző, ha tettek követik. Ha hálát adunk a bőséges ételért, egyben gyűjthetünk adományokat az éhezők számára. Ha hálát adunk a jólétünkért, akkor megoszthatjuk azt, és adhatunk belőle azoknak, akiknek kevesebb jutott. Ha Istent „igazságban és lélekben” imádjuk (Jn 4,24), akkor imádság és cselekedet együtt jár.

***

Miért vagyunk hálásak Istennek? Milyen cselekedet következhet ebből?

***

Egész életünk egy istentisztelet.

NOVALISrss

Napi lelki táplálék

Nem tudom egyedül vinni ezt az egész népet, mert túl nehéz nekem. 4Móz 11,14

4Móz 11,1–15

Panaszkodás, elégedetlenség, zúgolódás, kívánságok, vágyak, siránkozás. Mindez miért? Mert nincs mit ennie a népnek? Szó sincs róla. Isten minden nap ad nekik mannát.

tovább

(16) „…Jézust pedig kiszolgáltatta akaratuknak.” (Lukács 23,13–25)

Mi minden történik velünk, ami örömöt okoz, vagy fáj a jelenben, valamennyire kihat a jövőre. Ám, ez csak a mi „drámánk”, másnak ez semmit sem jelent. 

tovább

ESZTER 5,9-14 - A kulisszák mögött

Látszólag minden Hámán tervei szerint alakul. Felfuvalkodottsága már odáig fajul, hogy felállíttat egy akasztófát, amin Mordokaj felakasztásával akar példát statuálni. 

tovább

2017. október 15. vasárnap

„Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok.” (1Kor 3:16-17)

 

 

tovább

Nádudvari Nagy János: Óhajtás ősszel

Egy kis melegség kéne még 
a gyorsan tűnő nyári fényből, 
a lelkem borzadva fél a közelgő 
tél zord hidegétől.

Egy kis gyöngédség kéne még, 
felvidító, igazi jóság, 
hiszen élni kell akkor is, 
ha nem hajt a vágy, a csók-mohóság.

tovább