Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

MIKEÁS 6,8 - Figyelmesen járni Istenünkkel

Életem fordulópontjain mindig elkísért ez a bibliai vers. Hans Walter teológus így fordítja: „Ember, közöltem veled, mi a jó és mit keres Jahve nálad: semmi mást, mint igazságot gyakorolni, szeretni a kedvességet és figyelmesen járni Isteneddel.” 

Olvassuk el a 8. verset összefüggéseiben, ha van időnk rá. Ez egy izgalmas szakasz: maga Isten folytat jogi vitát Izráellel. A 6. és 7. versben népe felteszi magának a kérdést: Mivel menjünk Isten elé? Mit szeretne tőlünk? És aztán folytatja: „Megmondtam neked!” Tehát nem kell sokáig töprengened, már rég megmondtam neked, mit keresek nálad: „Légy igazságos, szeresd a kedvességet és járj figyelmesen Isteneddel!” Figyelmesen járni Isteneddel! Olyan helyzetekben, amikor még nem igazán tudtam, hogy mi következik, amikor több kérdésem volt, mint helyes válaszom, akkor segített nekem ez az Ige, hogy a lényeges dolgokra koncentráljak. Figyelmesen járni csak lassan odafigyelve lehet. Ha Benne bízom, akkor Ő lépésről lépésre vezet.

***

Istenhez ragaszkodni, ez az én erőm.

AUGUSTINUSrss

Napi lelki táplálék

Ők tehát a Szentlélektől kiküldve lementek Szeleukiába, onnan pedig elhajóztak Ciprusba. ApCsel 13,4

2Krón 3

„Kárpitot is készíttetett kék és piros bíborból, karmazsinból és lenből, amelyekbe kerúbokat szövetett” (14). Elkészült a templom a szentéllyel és a szentek szentjével, e két helyiséget a kárpit választotta el. 

 

tovább

(4) „…a Szentlélektől kiküldve…” (Apostolok cselekedetei 13,1–12)

A SZENTLÉLEK HORDOZZA JÉZUS KRISZTUS EVANGÉLIUMÁT.

– 1. Pált és Barnabást a Szentlélek küldte el az evangélium hirdetésére; de ezt imádság, böjt, szolgálat előzte meg; valamint az antiókhiai gyülekezet jóváhagyása és kiküldése követte. Ki küld el bennünket? Van-e felhatalmazásunk Istentől és emberektől? 

tovább

LUKÁCS 15,11–24 - Várni

Újra itt egy történet, amit már óvodás korom óta ismerek. Annak idején főleg a szemtelen fiún járt az eszem, aki egyszerűen csak otthagyta családi otthonukat, és elherdálta az örökségét. 

tovább

2017. augusztus 23. szerda

Kicsoda Jézus Krisztus? – A világ világossága

Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága. (Jn 8,12)

 

tovább

Reményik Sándor: Mindennapi kenyér

Amit én álmodom
Nem fényűzés, nem fűszer, csemege,
Amit én álmodom:
Egy nép szájában betevő falat.
Kenyér vagyok, mindennapi kenyér,
Lelki kenyér az éhező szíveknek,
Asztaláldás mindenki asztalán.

tovább