Napi lelki táplálék

Napi Ige és gondolat

Isten Igéjének rövid, gyakorlati magyarázata naponta, kiegészülve egy bölcs gondolattal és egy imádsággal.

2017. augusztus 2. szerda

„Veled voltam mindenütt, amerre csak jártál...!” (2Sámuel 7,9)

Dávid király életének egy fontos részébe nyerhetünk bepillantást, amikor a mai igénket olvassuk. Izráel történetének ő a valaha volt egyik leghíresebb királya. Az ő nevét általában mindenki ismerni szokta, egyébként még nem hívő körökben is. Ám úgy gondolom, hogy gyakran fenyeget bennünket az a veszély, hogy addig ismerjük Dávid életét, amíg le nem győzi a híres, és rettegett filiszteus harcost, Góliátot.

Ám, hogy mi is történt ezután, arról gyakran elfeledkezünk. Pedig nem volt egyszerű az ő története. Dávid királynak igen komoly veszélyekkel kellett szembenéznie.

A legjobb barátjának, Jónátánnak az apja, Saul király meggyűlölte. Halálra kerestette, kis híján megölette. Gondoljunk csak bele, milyen tragédia lehetett ez Dávid számára. Az a személy, akire felnézett, aki tulajdonképpen felkarolta, fiaként szerette… most meggyűlölte őt, és az volt a legfőbb vágya, hogy kioltsa az életét. Milyen fájdalom ez, milyen tragédia, amikor valaki szeret minket, felkarol, támogat, aztán csak egyik pillanatról a másikra az ellenségünké válik. Aki valaha szeretett, az most gyűlöl engem, és menekülnöm kell előle.

Újabb próbatétel volt az életében, hogy el kellett foglalnia Jeruzsálemet. Emellett pedig voltak itt még kihívások, nehézségek, csaták.

Mindezen nehézségek, próbák után pedig Nátán próféta által megszólítja őt az Úr. Van még feladata! El kell kezdenie a templomépítést. De nem egyedül. Az Úr arra irányítja a figyelmét, hogy egy dolgot semmilyen körülmények között ne felejtsen el! Ez pedig a következő: „Veled voltam mindenütt, amerre csak jártál...!” Ezt el ne felejtsd a mai napon! Veled lesz Istened, mindenütt, amerre csak jársz. Eddig is veled volt, ezután is veled lesz, ahogyan Dáviddal is volt. (Simon Döme)

***

Imádság:

Mennyei Édesatyánk! Megvalljuk Neked, hogy nem mindig merjük elhinni, hogy Te velünk vagy. Arra szeretnénk kérni téged, hogy áldj meg ma bennünket több hittel, hogy átélhessük jelenlétedet! Ámen!

***

A nap gondolata:

Fedezd fel, hogy a mai napon is veled lesz mindenütt az Úr! rss

Napi lelki táplálék

Az Úr, az a Jézus, aki megjelent neked az úton, amelyen jöttél, azért küldött engem, hogy újra láss, és megtelj Szentlélekkel. ApCsel 9,17b

Ruth 1

„…az asszony ott maradt a két fia és a férje nélkül” (5). Naomi férjével és két gyermekükkel indult egy idegen országba, abban a reménységben, hogy ott bőven lesz kenyerük. 

tovább

(13) „Uram, sokaktól hallottam erről a férfiról…” (Apostolok cselekedetei 9,10–19a)

Mit hallunk és mit mondunk a másikról? Mit mondanak mások rólunk? Miként vegyük ezeket komolyan? Hogyan fogadhatjuk hitben a VÉLEMÉNYEKET?

 

tovább

ÁMÓSZ 5,21–24 - Vége a dicsőítő éneknek?

Úgy gondolom, Isten itt meglehetősen dühösnek tűnik. Nem akar több egyházi éneket, dicsőítő éneket, sem szép istentiszteletet? Mi lehet rossz ezekben? 

tovább

2017. augusztus 11. péntek

Kicsoda Jézus Krisztus? – Dávid sarjadéka, Dávid fia

Azokban a napokban és abban az időben igazi sarjadékot sarjasztok Dávidnak, aki jog és igazság szerint jár el az országban. (Jer 33,15) Hozsánna a Dávid fiának! (Mt 21,9) Ekkor így kiáltott fel: „Jézus, Dávid Fia, könyörülj rajtam!” (Lk 18,38)

 

tovább

Dsida Jenő:Templomablak

Kik csak az uccán
járnak-kelnek
szépséget rajta
nem igen lelnek,
kiváncsi szemmel
rá nem tapadnak:
csak egy karika,
szürke karika,
ólomkarika,
vén templomablak.

tovább