Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

EZSDRÁS 6,13-18 - A hit kifejezése

Mekkora lehetett a zsidó nép öröme! Végre felépült templomuk és teljesíthették mindazt, amit Mózes a törvényben előírt. Számukra a templomi szolgálat helyes gyakorlása hitük és kegyességük kifejezése volt. 

Nekünk, mai keresztyéneknek ez talán idegenül hangzik. Az a kérdés merült fel bennem, hogy a hívő élet náluk mennyiben függött az áldozati állatok számától? Már Hóseás próféta (Kr. e. 8 sz.) is megkérdőjelezte a tiszta áldozati kultúrát, amit önmagáért végeztek: „Mert szeretetet kívánok, és nem áldozatot, Isten ismeretét, és nem égőáldozatokat.“ (Hós 6,6) Minden korban felvetődik a kérdés: Mennyire fontos számomra a hitem és hogyan fejezem ki? Biztos vagyok benne, hogy a zsidók Ezsdrás korában egyszerűen boldogok voltak, hogy a templomukkal végre megkaphatták hitük központját. Számukra ez volt az a hely, ahol Istennel találkozhattak, Őt imádhatták. A templom volt számukra a jel, hogy Isten mellettük, velük van. Ezért örömük teljesen érthető és helyénvaló. Ugyanígy felvetődik a kérdés: hol, hogyan találkozom Istennel? Hogyan fejezem ki a hitemet?

***

Az ünneplés az a lehetőség, amikor nevetve és Istent dícsérve mehetünk előre.

RICHARD J. FOSTERrss

Napi lelki táplálék

"az igaz ember hitből fog élni" Gal 3,11/b

Ez 23,1–21

„Láttam, hogy tisztátalan lett; egyformák ők mind a ketten” (13). Paráznaság, hűtlenség, házasságtörés, engedetlenség. 

tovább

(12) „…aki cselekszi, az fog élni…” (Galata 3,6–18)

EGYBEN EGYEK VAGYUNK, MA IS, bárkik is legyünk. – 1. Mi ma is a törvény emberei vagyunk, minden kultúrában, vallásban, vagy hitetlenségünkben egyaránt. 

tovább

EZÉKIEL 37,1-14 - Amikor visszatér belé a lélek

Néhány évvel ezelőtt, amikor súlyos depresszióval küzdöttem, volt egy különösen sötét napom. A lelkem azt kiáltotta: „nem bírom tovább!” Nem sokon múlt, hogy egészen feladjam. 

tovább

2017. november 19. vasárnap

Tisztogatás

Minden szőlővesszőt, amely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, amely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen. (Jn 15,2)

tovább

Túrmezei Erzsébet: Ősz

Uram, búcsúzik az élet,
mert a gyümölcsök megértek,
meleg nyárnak vége lett.
Elszáll a vándormadár is,
és megborzong a virág is.
Hullanak a levelek
aranyszínű szemfödélnek.
Egyre csendesebb az ének.
De borongós ég alatt
most az őszért áldalak.

tovább