Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

EZSDRÁS 7,1-10 - „Isten, áldd meg a magyart!“

Ezekkel a szavakkal kezdődik Magyarország alaptörvénye, amiről sok vita folyt. Egy felvilágosult, intelligens társadalomnak nincs szüksége az alkotmányban Istenre, vagy mégis?

Eltelt néhány év a templomépítés befejezése óta és azóta, hogy Ezsdrás hazaindult Jeruzsálembe. Írástudó volt papi származással és Artaxerxész király bízta meg azzal, hogy Isten törvényét Júdeában újraélessze. Jeruzsálem templomi szolgálatában és a politikában úrrá lett a rutin. Ezsdrás viszont olyan ember, akinek „viszket az ujja hegye”, hogy Isten törvényét kutassa és kövesse. Szándéka az, hogy Isten törvényét, a Tórát a zsidó nép számára újra középpontba állítsa. Mi olyan országok egyikében élünk, ahol a tízparancsolat és a keresztyén értékek legalább elvileg alapértékeknek számítanak. Hála Istennek, vannak olyan vezetők, akik ezeket az értékeket komolyan veszik. Imádkozzunk azért, hogy Isten jóságos keze óvja meg őket. Keresztyén polgárokként tegyünk annak érdekében, nehogy Isten mércéje egy rosszul értelmezett toleranciakép miatt az alkotmányból eltűnjön.

 rss

Napi lelki táplálék

Jézus pedig ezt mondta neki: „Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!” Jn 8,11b

Jn 8,1–11

„Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!” (11). Milyen megdöbbentő ez a kettős mérce: a nőt el akarják ítéltetni Jézussal, a bűntárs férfit pedig nem. 

tovább

(1) „…nézzenek utána ennek…” (Ezsdrás 6,1–12)

MINDENT „RÖGZÍTENI” KELL.

– 1. Gyakran több idő és energia a folyamatok rögzítése, mint maga az érdemi munka. Mégis fontos, mert levédi az ügyet a papír, ha utánunk néznek (1–2); – valamint megőrzi azt a jövő számára is.

tovább

János 12,1–8 - Megmarad a szeretet

Milyen ellentét feszül ebben a néhány sorban! Megjelenik a túláradó, tékozló, odaadó szeretet, amivel Mária Jézus lábait megkeni. 

tovább

2019. február 18. hétfő

„Nem számoltatták el azokat az embereket, akikre rábízták a pénzt, hogy a munkavezetőknek adják, mert azok híven jártak el.” (2Kir 12:16)

 

tovább

Dsida Jenő: Legyetek őszinték

Lássátok, fáradt vagyok már
s nem bírok szavaitok labirintján
tévelyegni. Szeretem a nyugodt,
nyílegyenes, biztos utakat.

Legyetek őszinték, ne zúdítsatok
rám cifraszép szavakat,
mert el tudom viselni a meztelen
igét és ti is el kell, hogy viseljétek.

tovább