Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

NEHÉMIÁS 3,1-5. 33-38 - Csak bátorság!

„Már olyan sokszor megpróbáltad és minden alkalommal félúton visszafordultál. Ezúttal miért nem?” Időnként felteszem magamnak ezt a kérdést. Már sokszor mertem önálló lépéseket tenni. 

De a mondás szerint: két lépést előre, egyet hátra. Közben néha az az érzésem, hogy teljesen vissza kell térni az elejére. Most ezzel szemben egy ponton „átrágtam” magam, amelynél korábban legtöbbször elveszítettem a bátorságomat. Amikor az emberek azt mondták, hogy az a szám túl nagy lehet, túl merész, túl kockázatos, nagyon idealistának gondoltak. Jelen esetben is jöttek hasonló megjegyzések. De mi volt most más? Nehámiás is, és a kőművesek is küzdöttek az elbátortalanodással. Sokat ruháztak be azért, hogy a nagy feladatot megvalósítsák. Haladnak, bizonyára egy kicsit büszkék is már mindarra, amit elértek. Ekkor azonban a megvetés hullámával találják szembe magukat: csúfolódásnak, kritikának vannak kitéve, kinevetik őket és Istenbe vetett hitüket. A szavaknak ereje van… Miért nem lehetett ezeket az embereket megfélemlíteni? Miért nem adtam fel én sem? Mert ők is, én is tudtam a „miért”-eket. A szívünk mélyén tudjuk, hogy amit mi teszünk, az a helyes, fontos és Isten szeme is követi ezt a projektet.

***

Aki bátorságot mutat, bátran is cselekszik.

ADOLF KOLPINGrss

Napi lelki táplálék

Akik békességet teremtenek, békességben vetnek, hogy az igazság gyümölcsét arassák. Jak 3,18

2Sám 19,1–9a

„Fiam, fiam, Absolon! Bárcsak én haltam volna meg helyetted…” (1). Dávid mint király nem tud a győztesekre nézni, ő most a veszteségét elszenvedő apa. 

 

tovább

(2) „Akkor odament Eszter, és megérintette a pálca végét.” (Eszter 5)

A gyarló ember visszaél a hatalommal. Hámán látszólag sokra jutott, hiszen a hatalmas Perzsa birodalom második embere lehetett. Most, Eszter királynő lakomáján, a király oldalán győzelemittasan élvezi hatalmát.

tovább

PÉLDABESZÉDEK 3,27-30 - Inkább éljünk

Segíteni – meghozzá még ma és nem holnap. Ne legyenek gonosz terveink. Ne veszekedjünk. Amikor ezt olvasom, az első benyomásom az, hogy ez milyen egyszerű. 

tovább

2017. október 26. csütörtök

„Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?”(Rm 8:31)

tovább

Mészáros Sándor: Reformátorok

Kik voltak ők, a reformátorok?

Hősök, lázadók, vagy felforgatók,

Engedetlenek, kik nem hajtottak főt

Az egyházi tekintélyek előtt?

 

 

tovább