Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

NEHÉMIÁS 5,1-11 - Így ne, kérem!

Mérgelődöm újra és újra a felháborító igazságtalanság miatt, ami ebben a világban van. Felidegesítem magam, nyavalyognak a barátaim, csalódott vagyok, hogy semmi sem változik meg. 

Miért nem lép közbe Isten? Miért nem csinál semmit? Nehémiás szembesül honfitársai jogos elégedetlenségével. Panaszkodnak neki bánatukban. És mit tesz Nehémiás? Nem kapcsolódik be a panaszkodásukba, nem adja át magát az együttérzésnek, miszerint "Ez nagyon rossz, és nem kevésbé igazságtalan is." Nem, információkat gyűjt, majd pontosan arra fordul, amerre a sortűz van, hogy a helyzete valamit változzon. Hát nem csak egyszerűen imádkoznia kellett volna Istenhez? Hogy aztán Isten cselekedjen? Kellett is, és ő minden bizonnyal imádkozott is. De Isten olyan, mint egy anya, aki tudja, hogy a gyerekei meglehetősen sokat kapnak saját erejükből. Saját felelősségű cselekvés és az ima nem zárja ki egymást, hanem kéz a kézben járnak. Úgy érzem, csapdába estem. Mert látom a hibáimat: a nyafogás nem visz előrébb. Ehelyett cselekvésre van szükség. És ez nem azt jelenti, hogy nyavalygókórust alapítunk másokkal, hanem átgondoljuk, hogy mi magunk mit tudunk tenni. Vagy kihez tudunk fordulni.

 rss

Napi lelki táplálék

Boldognak mond benneteket minden nép, mert gyönyörű lesz országotok - mondja a Seregek URa. Mal 3,12

2Sám 15,24–37

Dávid menekül. Teljes zűrzavar van körülötte. Még nem tudni biztosan, ki van vele, és ki ellene. Egyelőre még abban is bizonytalan, hogy Isten vele van-e. 

tovább

(4) „…akik a mi Istenünk kegyelmét kicsapongásra használják…” (Júdás 1,1–16)

Kaptam egy fotót Dubaiból, egy kedves családtól, akik ott dolgoznak kiküldetésben. A fényképen az apa és kétéves kisfiúk látszik, a háttérben a dúsgazdag város ragyog, a világ legmagasabb toronyházával, üvegpalotájával. 

tovább

ESZTER 8,3-17 - Kedves Eszter!

Hogy érezhetted magad akkor, amikor közölte veled királyod, hogy rendeletét nem tudja visszavonni? Amit egyszer lepecsételtek, azt nem lehet felbontani. Attól féltél, hogy mégis felesleges volt minden? 

tovább

2017. október 18. szerda

„Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.” (1Kor 15:58)

tovább

Weöres Sándor: Ballada a három falevélről

Lehullott három falevél
észrevétlen az őszi ágról.
És jött a szél, a messzi szél,
egy messzi, másik, új világból -
Elröpült három falevél. 
- - - - - - - - - - - - - - -

tovább