Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

NEHÉMIÁS 5,12-19 - Másokra tekintettel

Olvastam Nehémiás beszámolóját és én... no igen, mi is a valódi helyzet? Elámultam, lelkesedtem, kérdések vetődtek fel bennem, meglepődtem és még sok minden mást sorolhatnék. 

Tizenkét éven keresztül lemondott a fizetéséről, ez nagyon hosszú idő! Különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a pénz nem csak saját maga megélhetésére, hanem a család, a tisztviselők és számos vendég eltartásához is szükséges volt. És nyilvánvalóan nem az éhezés évei voltak ezek! Nehémiásnak nyitva volt a szeme a teherre, amelyet elődjei kivetettek a népre. Másképp akarta csinálni. Pedig lett volna rá joga, hogy az emberekkel fizettesse meg saját ellátását, de nem tudta összeegyeztetni lelkiismeretével. És így jó értelemben vett szabálysértő lett, elhatározta, hogy saját maga fedezi költségeit – egészen biztosan Isten segítségével, és bízva az Ő gondoskodásában. Ilyen történetek, mint ez is Nehémiásról, bátorít engem is, hogy kezdeményezzem a követező párbeszédet Istennel: Hol van az a pont, ahol a fizetésem teljes összegét másoktól igényelhetem? Hol adok ellenszolgáltatás nélkül? Istenbe vetett bizalommal járok el, vagy azt akarom, hogy csodálják az önzetlenségemet? Miben szolgálom csak az én saját "segítőszindrómám" és hol szól nálam ez tényleg másokról?

***

Hol tudod mások életét könnyebbé tenni? Hol van az a pont, ahol magadra veszel valamilyen terhet, vagy ahol önzetlenül a határaidat feszegeted?



rss

Napi lelki táplálék

Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Jak 5,10b

2Sám 20

Egy önérzetes és sértődött izráeli ember, Seba megfújja a kürtöt, és magával rántja az izráelieket. Köztünk is vannak sértődött emberek, akik hangulatot keltve belerántanak másokat a lázadásba. 

tovább

(22) „…ezek azok a napok, amelyektől kezdve…nyugton lehettek…” (Eszter 9,20–32)

Végre nyugton lenni, békében élni még egy kicsit ebben a földi létben: örülni, enni és inni, egymást megajándékozni (20–22), a magunk szőlőjében és fügefája alatt (Mikeás 4,4). Valójában erre vágyunk; – így készülve az örök, aktív, üdvösséges nyugalomra.

 

tovább

RÓMA 3,21-24 - Micsoda ajándék!

Egy baráti házaspár néhány évvel ezelőtt hihetetlen ajándékot adott nekünk. Meghívtak minket, az öttagú családot egy kéthetes nyaralásra egy 4 csillagos szállodába, all inclusive ellátással! 

tovább

2017. október 31. kedd

„Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?”(Rm 8:31)

 

tovább

Fejes Ádám: Kálvin

Munkás magányt, az írószobád nyugalmát
cserélted fel a genfi harcokért Te,
meg kellett tenned, egyedül csak Érte,
ki értünk vett fel átkot és keresztfát!

tovább