Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ESZTER 2,19-23 - Az én helyem

Amíg kicsik voltak a gyerekeink, gyakran éreztem úgy, hogy a sok pelenka- és legóhegy mellett semmit nem tudok tenni Istenért. A gyülekezeti szolgálathoz nem volt elegendő energiám. 

Néha még ma is felteszem magamnak a kérdést egy-egy lelkigondozói beszélgetés után, hogy valóban tudtam-e segíteni az érintett személynek. Aztán néha kapok egy visszajelzést, miszerint éppen az a beszélgetés másik nézőpontokba helyezte a problémát… Hálásan csodálkozom rá ilyenkor, milyen hatékonyan fűzi Isten a szálakat, ha a helyemen a lehetőségeimhez mérten megteszek mindent, ami csak tőlem telik. Ehhez hasonlóan alakult Mordokaj és Eszter története: királynőként sem lehetett túl nagy hatalma Eszternek, Mordokaj pedig valószínűleg alacsonyabb beosztású hivatalnok volt a palotában. Amikor az árulás tudomására jutott, egy kis zsarolással akár meg is gazdagodhatott volna. Mégis úgy dönt, hogy azt teszi, ami Istennek tetsző, és leleplezi az összeesküvést. Eszter is Isten akaratának megfelelően cselekszik. Az elbeszélés folyamán egyre többet olvashatunk majd arról, ahogyan Isten a saját történetét írja, mivel szolgálói és szolgái helyükön vannak, megteszik, ami tőlük telik, és helyesen cselekszenek. Minden mást elintéz Isten. Ez az elv vonatkozik ma is mindannyiunkra – függetlenül attól, hogy helyünk éppen pelenkahegyek között van vagy egy palotában!

***

Hol van éppen a helyünk? Mit tudunk ott kezdeni a lehetőségeinkkel?rss

Napi lelki táplálék

…becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket… 1Thessz 5,12b

1Thessz 5,12–28

„Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok...” (18). Ne csak alkalmi örömöknek örüljünk, hanem mindenkor öröm legyen bennünk, hiszen az evangélium mindig érvényes. 

tovább

(3) „…igazságra vezettek…” (Dániel 12,1–4)

– Áldott bizonyságtétel ez az Ószövetségben az örök életről. Olyan ez a néhány igevers, mint napfelkelte a halál árnyékának völgyében (Lukács 1,78), átívelő híd a túlpartra. Előttem van egy délnyugat-európai főváros: hatalmas híd ível át a széles tölcsértorkolattal óceánba ömlő folyó felett, ahol az áldó Krisztus tekint le ránk.

tovább

1 THESSZALONIKA 1,1-5 - A nagymamám és én

Milyen sokszor énekeltük együtt nagymamámmal a Napfivér, holdnővér című film híres dalát: „Róla beszél fű, virág, verebek és pacsirták, rügyező és lombos fák, a simogató szél.

tovább

2017. november 22. szerda

Az Ige tisztító ereje

Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. (Jn 15,3)

 

tovább

Dicsérje Őt a köd is!

Minden lélek és minden létező,
hó és szélvihar, tűz és jégeső,
Dicsérjétek az Urat!

tovább