Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ESZTER 4,1-17 - Kedves Eszter!

Be kell vallanom, hogy idegennek érzem a világodat. Van benne valami azokból a topmodellekről szóló televízió műsorokból, amiket soha nem szoktam nézni. Fogalmam sincs, milyen lehet, ha állandóan szépítenek és kényeztetnek. 

Azt viszont el tudom képzelni, hogy itt Mordokaj kissé kínos helyzetbe hozott. Talán sajnáltad is, amikor zsákruhát öltött és hamut szórt a fejére. Azt is sejtem, mennyire sokkolt a dolog. Amikor egyértelművé vált számodra, hogy a „legújabb zsidó topmodellből” hirtelen az ellenállás harcosává kell válnod. Neked, aki kezdettől fogva azt tanultad, hogy a nők dolga az, hogy szépek, alkalmazkodók és csendesek legyenek, hirtelen cselekedned kell és megmentened népedet! Tudod, hogy ez veszélyes lehet rád nézve. A király háremében bizonyosan senki nem felejtette el elődöd, Vasti sorsát. Mégis elfogadtad a kihívást. Csodálom, micsoda bölcsességgel készülsz feladatod elvégzésére. Habár tisztában vagy azzal, hogy szorít az idő, mégis először és mindenekelőtt Istennel keresel közvetlen kapcsolatot. Időt szánsz a böjtre és az imádságra. A hitben keresel támogatást. Tudod, hogy ezt egyedül nem tudod véghezvinni. Mégis belemész ebbe a hitharcba. Tiéd minden tiszteletem!

 rss

Napi lelki táplálék

Fiam, adj dicsőséget az ÚRnak, Izráel Istenének! Tégy bűnvallást előtte, és mondd el nekem, hogy mit tettél, ne titkolj el semmit előttem. Józs 7,19/b

Józs 7

„Ezért föllángolt az Úr haragja Izráel fiai ellen” (1). „Az Úr tökéletes engedelmességet kíván népétől... A titokban elkövetett bűn sem marad rejtve. 

tovább

(13) „Egyszer büntetésül adja földjére, máskor meg szeretetből.” (Jób 36,26–37,13)

ISTEN FENSÉGE VITATHATATLAN, Isten igazsága kétségtelen, Isten örökkévalósága nélkülözhetetlen, és Isten szeretetéből fakad és újul meg minden élet. 

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább