Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ESZTER 4,1-17 - Kedves Eszter!

Be kell vallanom, hogy idegennek érzem a világodat. Van benne valami azokból a topmodellekről szóló televízió műsorokból, amiket soha nem szoktam nézni. Fogalmam sincs, milyen lehet, ha állandóan szépítenek és kényeztetnek. 

Azt viszont el tudom képzelni, hogy itt Mordokaj kissé kínos helyzetbe hozott. Talán sajnáltad is, amikor zsákruhát öltött és hamut szórt a fejére. Azt is sejtem, mennyire sokkolt a dolog. Amikor egyértelművé vált számodra, hogy a „legújabb zsidó topmodellből” hirtelen az ellenállás harcosává kell válnod. Neked, aki kezdettől fogva azt tanultad, hogy a nők dolga az, hogy szépek, alkalmazkodók és csendesek legyenek, hirtelen cselekedned kell és megmentened népedet! Tudod, hogy ez veszélyes lehet rád nézve. A király háremében bizonyosan senki nem felejtette el elődöd, Vasti sorsát. Mégis elfogadtad a kihívást. Csodálom, micsoda bölcsességgel készülsz feladatod elvégzésére. Habár tisztában vagy azzal, hogy szorít az idő, mégis először és mindenekelőtt Istennel keresel közvetlen kapcsolatot. Időt szánsz a böjtre és az imádságra. A hitben keresel támogatást. Tudod, hogy ezt egyedül nem tudod véghezvinni. Mégis belemész ebbe a hitharcba. Tiéd minden tiszteletem!

 rss

Napi lelki táplálék

Súlyos és elhordozhatatlan terheket kötnek össze, és az emberek vállára rakják, de maguk az ujjukkal sem akarják azokat megmozdítani. Mt 23,4

Mt 23,1–22

„Mindazt tehát, amit mondanak, tegyétek meg és tartsátok meg, de cselekedeteiket ne kövessétek...” (3) – mondja Jézus hallgatóinak a farizeusokról. 

 

 

tovább

(30) „Legyetek szentek előttem!” (2Mózes 22)

Úgy dobog itt Isten törvényében az evangélium, a szigorban a kegyelem és a szeretet megtartó örömhíre, mint a kemény, ZÁRT MELLKAS ALATT AZ ÉLTETŐ, CSATTOGÓ SZÍV. 

tovább

1Sámuel 3,10-4,1A - Sikeres vizsga

Isten először jelenik meg Sámuel életében személyesen. Az üzenet miatt, amit Isten a tudomására hoz, elég kellemetlen helyzetbe kerül Sámuel. 

tovább

2018. március 19.

A kárhozat útja 3.

Ha valaki nem marad én bennem, kivettetik, mint a szőlővessző, és megszárad; és egybe gyűjtik ezeket és a tűzre vetik, és megégnek. (Jn 15,6)

 

 

tovább

Reményik Sándor: Ó, Istenem…

Ó, Istenem, szabadíts meg engem magamtól.
Tövig, gyökérig hamisság vagyok.
Hamis, hazug, üres, idétlen élet,
Korcs mozdulatok és hiú beszédek.

tovább