Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ESZTER 4,1-17 - Kedves Eszter!

Be kell vallanom, hogy idegennek érzem a világodat. Van benne valami azokból a topmodellekről szóló televízió műsorokból, amiket soha nem szoktam nézni. Fogalmam sincs, milyen lehet, ha állandóan szépítenek és kényeztetnek. 

Azt viszont el tudom képzelni, hogy itt Mordokaj kissé kínos helyzetbe hozott. Talán sajnáltad is, amikor zsákruhát öltött és hamut szórt a fejére. Azt is sejtem, mennyire sokkolt a dolog. Amikor egyértelművé vált számodra, hogy a „legújabb zsidó topmodellből” hirtelen az ellenállás harcosává kell válnod. Neked, aki kezdettől fogva azt tanultad, hogy a nők dolga az, hogy szépek, alkalmazkodók és csendesek legyenek, hirtelen cselekedned kell és megmentened népedet! Tudod, hogy ez veszélyes lehet rád nézve. A király háremében bizonyosan senki nem felejtette el elődöd, Vasti sorsát. Mégis elfogadtad a kihívást. Csodálom, micsoda bölcsességgel készülsz feladatod elvégzésére. Habár tisztában vagy azzal, hogy szorít az idő, mégis először és mindenekelőtt Istennel keresel közvetlen kapcsolatot. Időt szánsz a böjtre és az imádságra. A hitben keresel támogatást. Tudod, hogy ezt egyedül nem tudod véghezvinni. Mégis belemész ebbe a hitharcba. Tiéd minden tiszteletem!

 rss

Napi lelki táplálék

Láttam, hogy forgószél jött észak felől, nagy felhővel és egymást érő villámlással, körülötte fényözönnel. Ez 1,4

Ez 1

„A körülötte levő fényözön olyannak látszott, mint a szivárvány, amely a felhőkön szokott lenni...” (28). 

tovább

(13) „…amikor eljön Ő, az igazság Lelke…” (János 16,4b–15)[1]

ISTEN LELKÉNEK MUNKÁJÁRÓL VAN ITT SZÓ. – 1. Isten, Lelke által továbbra is velünk van! Tehát bíztat a mi Urunk, ne legyünk szomorúak! (4–7) – 2. Isten Lelke meggyőz, hitre vezet (8–11). 

tovább

ESZTER 6,14-8,2 - Egy bátor asszony

Személy szerint azt szeretném, ha „eszes asszonyként” figyelnének fel rám. Hihetetlenül bánt, ha valaki kétségbe vonja, hogy jogom van saját véleményt alkotni. 

tovább

2017. október 17. kedd

„Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.” (1Kor 15:58)

 

          

tovább

Weöres Sándor: Ballada a három falevélről

Lehullott három falevél
észrevétlen az őszi ágról.
És jött a szél, a messzi szél,
egy messzi, másik, új világból -
Elröpült három falevél. 
- - - - - - - - - - - - - - -

tovább