Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ESZTER 4,1-17 - Kedves Eszter!

Be kell vallanom, hogy idegennek érzem a világodat. Van benne valami azokból a topmodellekről szóló televízió műsorokból, amiket soha nem szoktam nézni. Fogalmam sincs, milyen lehet, ha állandóan szépítenek és kényeztetnek. 

Azt viszont el tudom képzelni, hogy itt Mordokaj kissé kínos helyzetbe hozott. Talán sajnáltad is, amikor zsákruhát öltött és hamut szórt a fejére. Azt is sejtem, mennyire sokkolt a dolog. Amikor egyértelművé vált számodra, hogy a „legújabb zsidó topmodellből” hirtelen az ellenállás harcosává kell válnod. Neked, aki kezdettől fogva azt tanultad, hogy a nők dolga az, hogy szépek, alkalmazkodók és csendesek legyenek, hirtelen cselekedned kell és megmentened népedet! Tudod, hogy ez veszélyes lehet rád nézve. A király háremében bizonyosan senki nem felejtette el elődöd, Vasti sorsát. Mégis elfogadtad a kihívást. Csodálom, micsoda bölcsességgel készülsz feladatod elvégzésére. Habár tisztában vagy azzal, hogy szorít az idő, mégis először és mindenekelőtt Istennel keresel közvetlen kapcsolatot. Időt szánsz a böjtre és az imádságra. A hitben keresel támogatást. Tudod, hogy ezt egyedül nem tudod véghezvinni. Mégis belemész ebbe a hitharcba. Tiéd minden tiszteletem!

 rss

Napi lelki táplálék

Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Jak 4,8

Ez 45,13–25

„A fejedelem kötelessége pedig az lesz, hogy égőáldozatokat, ételáldozatot és italáldozatot vigyen az ünnepeken, újholdkor és szombatonként, meg Izráel házának valamennyi ünnepén” (17). 

tovább

(6) „De még nagyobb kegyelmet is ad…” (Jakab 4,1–10)[1]

ISTEN KEGYELME. – 1. Milyenek vagyunk? Isten népe is? 

tovább

ÉZSAIÁS 66,18B-19 - Isten dicsőségét látni

Mire gondolunk, ha a „dicsőség” szót olvassuk ebben a részben? Szükségem volt pár pillanatra és összefüggésében kellett elolvasnom, hogy megértsem a verseket. 

tovább

2017. december 18. hétfő

Hidak, melyeket Jézus épített – 3.

Történt, hogy amikor az egész nép megkeresztelkedése után Jézus is megkeresztelkedett és imádkozott, megnyílt az ég. (Lk 3,21) Ti azért így imádkozzatok. (Mt 6,9) Szüntelen imádkozzatok. (1Thessz 5,17)

 

tovább

H. M. R.:A karácsonyi ajtó

Emlékszem, rég volt. A bezárt ajtót 
hosszú estéken remegve lestem. 
Vártam nyílását azon a sok-sok 
felejthetetlen 
szép, gyermekkori karácsonyesten.

Kipirult arccal, dobogó szívvel, 
úgy vártam, mikor fordul a zárja, 
mikor tárul fel, mikor ragyog fel 
a titkok fája. 
Ó, hogy csábított minden kis ága!

 

tovább