Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ESZTER 5,1-8 - Kedves Eszter!

Milyen bölcs vagy! Semmit nem hamarkodsz el. Pontosan tudod, milyen kevés hatalmad van tulajdonképpen, holott királyné vagy. Mégis minden lehetségest bevetsz annak érdekében, hogy megmentsd népedet. 

Sem a király, sem Hámán nem tudja, mit tervezel. Nehezemre esik, hogy ne mondjam ki: Tipikus férfi! Jobban tudnak nézni, mint gondolkodni. Milyen megtisztelve érzik magukat, hogy veled vacsorázhatnak! És te ennek teljesen tudatában vagy, és be is építed tervedbe. Mégis többről van itt szó, mint ügyes (női) taktikáról vagy „női fegyverről”. Bár a neve nem hangzik el, egyértelmű, hogy az egész történetben Isten keze van. Gondoskodik arról, hogy ebben a kényelmetlen és kényes helyzetben kegyelmet találj a király előtt. Bízol Istenben és engedelmeskedsz Neki, Ő pedig hagyja, hogy a terved sikerüljön. Magatartásoddal megmutatod, mit jelent az igazi bölcsesség: „A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme…” (Péld 9,10) Ez a bölcsesség határozza meg a mi életünket is! Köszönöm a példamutatásodat.

***

Uram! Igédben azt olvasom, hogy kérhetek Tőled bölcsességet, és Te megadod azt (Jak 1,5). Köszönöm, hogy bízhatok ebben. Ámen.rss

Napi lelki táplálék

Boldognak mond benneteket minden nép, mert gyönyörű lesz országotok - mondja a Seregek URa. Mal 3,12

2Sám 15,24–37

Dávid menekül. Teljes zűrzavar van körülötte. Még nem tudni biztosan, ki van vele, és ki ellene. Egyelőre még abban is bizonytalan, hogy Isten vele van-e. 

tovább

(4) „…akik a mi Istenünk kegyelmét kicsapongásra használják…” (Júdás 1,1–16)

Kaptam egy fotót Dubaiból, egy kedves családtól, akik ott dolgoznak kiküldetésben. A fényképen az apa és kétéves kisfiúk látszik, a háttérben a dúsgazdag város ragyog, a világ legmagasabb toronyházával, üvegpalotájával. 

tovább

ESZTER 8,3-17 - Kedves Eszter!

Hogy érezhetted magad akkor, amikor közölte veled királyod, hogy rendeletét nem tudja visszavonni? Amit egyszer lepecsételtek, azt nem lehet felbontani. Attól féltél, hogy mégis felesleges volt minden? 

tovább

2017. október 18. szerda

„Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.” (1Kor 15:58)

tovább

Weöres Sándor: Ballada a három falevélről

Lehullott három falevél
észrevétlen az őszi ágról.
És jött a szél, a messzi szél,
egy messzi, másik, új világból -
Elröpült három falevél. 
- - - - - - - - - - - - - - -

tovább