Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ESZTER 8,3-17 - Kedves Eszter!

Hogy érezhetted magad akkor, amikor közölte veled királyod, hogy rendeletét nem tudja visszavonni? Amit egyszer lepecsételtek, azt nem lehet felbontani. Attól féltél, hogy mégis felesleges volt minden? 

Minden böjtölésed és imád, terved és küzdelmed? Én is így érzem magam néha, amikor azt látom, hogy minden erőfeszítésem szétfolyik a semmiben. A legjobbat akartam, de nem értem el semmit. De történeteden láthatom, hogy „mindent vagy semmit” elképzeléseim elhamarkodottak. Isten tervei rejtve vannak előttünk. Ő újra meg újra utakat és lehetőségeket nyit, amelyek jóval meghaladják emberi képzelőerőnket. Népednek már az is elég volt, hogy megvédhettétek magatokat, hogy elkerüljétek a drámát. Valószínűleg a saját életemben is hasonlóan zajlik, hogy sok mindennek, ami drámaibban történik, mint ahogy szeretném, végül is jó vége lesz. Pál ezt így fogalmazza meg a Róm 8,28-ban: „Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál...” Ezt mutatja nekem a történeted. És ez, amit ma ismét meg szeretnék szívlelni.

***

Olyan helyzetben vagy kapcsolatban gyötrődünk, ami kilátástalannak tűnik? Vigyük ezt imában (még egyszer) Isten elé és bízzuk Rá.rss

Napi lelki táplálék

Akik békességet teremtenek, békességben vetnek, hogy az igazság gyümölcsét arassák. Jak 3,18

2Sám 19,1–9a

„Fiam, fiam, Absolon! Bárcsak én haltam volna meg helyetted…” (1). Dávid mint király nem tud a győztesekre nézni, ő most a veszteségét elszenvedő apa. 

 

tovább

(2) „Akkor odament Eszter, és megérintette a pálca végét.” (Eszter 5)

A gyarló ember visszaél a hatalommal. Hámán látszólag sokra jutott, hiszen a hatalmas Perzsa birodalom második embere lehetett. Most, Eszter királynő lakomáján, a király oldalán győzelemittasan élvezi hatalmát.

tovább

PÉLDABESZÉDEK 3,27-30 - Inkább éljünk

Segíteni – meghozzá még ma és nem holnap. Ne legyenek gonosz terveink. Ne veszekedjünk. Amikor ezt olvasom, az első benyomásom az, hogy ez milyen egyszerű. 

tovább

2017. október 26. csütörtök

„Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?”(Rm 8:31)

tovább

Mészáros Sándor: Reformátorok

Kik voltak ők, a reformátorok?

Hősök, lázadók, vagy felforgatók,

Engedetlenek, kik nem hajtottak főt

Az egyházi tekintélyek előtt?

 

 

tovább