Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

PÉLDABESZÉDEK 3,27-30 - Inkább éljünk

Segíteni – meghozzá még ma és nem holnap. Ne legyenek gonosz terveink. Ne veszekedjünk. Amikor ezt olvasom, az első benyomásom az, hogy ez milyen egyszerű. 

Amikor belenézek az életembe: annyira azért mégsem egyszerű. Miért esik annyira nehezemre, hogy így éljek? Védekezni kezdek: hogyan tudnék ma segíteni, amikor magam is stresszben vagyok? Hogyan tudnék egyáltalán segíteni, ha magamról kell gondoskodnom? Hogyan tudnék nem veszekedni, ha minden idegesít? Rohanok a hétköznapi mókuskerékben és nincs időm. Vitatkozom mindenkivel, aki le akar állítani vagy félbe akar szakítani. Valójában pedig csak körbe-körbe rohangászom. Isten szavai kihívnak minket ebből a hétköznapi mókuskerékből. Felszólít minket arra, hogy legyünk készenlétben, hogy spontán is tudjunk segíteni. Vizsgáljuk felül gondolatainkat és terveinket. Ezek szeretetteljes gondolatok és tervek? Min vesztünk össze? Mi tett velünk a másik? Mindig jól esik, ha Isten felteszi nekünk ezeket a kérdéseket. Akkor ismét átgondolhatjuk, mit is csinálunk valójában. Még csak rohanunk, vagy már élünk is? A szöveg alapján az ‘élet’ szó azt jelenti: spontán segíteni tudunk, szeretetteljes gondolataink születnek, a békét keressük. Semmi értelme sincs annak, hogy ezer dologgal foglalkozunk és közben lemaradjunk az igazi életről.

***

Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy újra meg újra beleszólsz napi rutinunkba és emlékeztetsz arra, mit jelent az élet Veled. Ámen.rss

Napi lelki táplálék

Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme… 1Tim 6,10

Jób 25

Isten semmihez sem hasonlítható nagysága, és az ember törpesége – megcáfolhatatlan tény. 

tovább

(11) „Efraim betanított üsző, szeret gabonát nyomtatni.” (Hóseás 10)

Nincs élet iga nélkül. Illúzió, hogy létezik szabadság. Az igába szorított élet lehet egyedül szabad élet: rendben, keretek között, munkában, mások számára is hasznosan.

tovább

ZSOLTÁROK 4 - PMS

A kedvenc kávézómban ülök. Megengedem ezt ma magamnak. Az éjszaka nyugtalan volt. Rosszul, feszülten és nyomottan érzem magam a bőrömben. 

tovább

2017. december 4. hétfő

 „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

tovább

Venyercsán László: Ki várni tud

Oly jó Istenre csendben várni –
Istennel rövid a messzi út,
hisz nemcsak az út, a cél is Ő,
s nem veszít időt, ki várni tud.

tovább