Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

RÓMA 3,21-24 - Micsoda ajándék!

Egy baráti házaspár néhány évvel ezelőtt hihetetlen ajándékot adott nekünk. Meghívtak minket, az öttagú családot egy kéthetes nyaralásra egy 4 csillagos szállodába, all inclusive ellátással! 

Szóhoz sem jutottam ettől a nagylelkűségtől. Nem éreztem, hogy megérdemeltük volna, annak ellenére sem, hogy akkoriban épp nagyon nehéz időszakon voltunk túl. És elismerem, hogy ez az ajándék nagyon elbizonytalanított és szégyelltem is magam. Hogy tudnánk ezt viszonozni? Ez lehetetlen lett volna. Teljesen letaglózva mondtam barátnőmnek: „Én ezt egyszerűen csak hálásan el tudom fogadni és örülni neki!” Sosem fogom elfelejteni a válaszát. „Semmi másra nem vágyom, amikor megajándékozok valakit.” Ez a tapasztalat példaértékűvé vált számomra Isten kegyelmének ajándékával kapcsolatban, amit Jézusban nekünk ad és amiről Pál ír. A kegyelem a szerető Isten nagyvonalú, lélegzetelállító és ugyanakkor zavarba ejtő ajándéka az ember számára. Nem tudjuk kiérdemelni, és nem is kell kiérdemelnünk. Utólag sem. Nem könnyű ezt felfogni és elfogadni. Talán néha azért fogadjuk el olyan nehezen, mert ez a kegyelem mindenekelőtt Istenről árul el valamit, nem pedig rólunk. Pál itt egyértelművé teszi, hogy Isten semmire sem vágyik jobban, mint hogy minden ember elfogadja ezt az ajándékot!

***

Mikor tudtunk környezetünkben valamit továbbadni az isteni kegyelem ajándékából – szóval, tettel, vagy mindkettővel?rss

Napi lelki táplálék

Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme… 1Tim 6,10

Jób 25

Isten semmihez sem hasonlítható nagysága, és az ember törpesége – megcáfolhatatlan tény. 

tovább

(11) „Efraim betanított üsző, szeret gabonát nyomtatni.” (Hóseás 10)

Nincs élet iga nélkül. Illúzió, hogy létezik szabadság. Az igába szorított élet lehet egyedül szabad élet: rendben, keretek között, munkában, mások számára is hasznosan.

tovább

ZSOLTÁROK 4 - PMS

A kedvenc kávézómban ülök. Megengedem ezt ma magamnak. Az éjszaka nyugtalan volt. Rosszul, feszülten és nyomottan érzem magam a bőrömben. 

tovább

2017. december 4. hétfő

 „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

tovább

Venyercsán László: Ki várni tud

Oly jó Istenre csendben várni –
Istennel rövid a messzi út,
hisz nemcsak az út, a cél is Ő,
s nem veszít időt, ki várni tud.

tovább