Napi lelki táplálék

Napi Ige és gondolat

Isten Igéjének rövid, gyakorlati magyarázata naponta, kiegészülve egy bölcs gondolattal és egy imádsággal.

2017. szeptember 25. hétfő

Tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük nektek. (1Thess 4:11)

 

„Az elégedetlenség nem a dolgok hiányából, hanem a helyes irány hiányából ered.” – fogalmazta meg valaki. S milyen igaza van. Ahhoz viszont, hogy helyes irányba tartson az életünk, tudnunk kell, hogy merre szeretnénk menni. Célod az örök élet, az üdvösség? Akkor nem nélkülözheted a csendet, az Úr előtti imádságos, igeolvasással eltöltött csendességet naponta.

Aki ezt megteszi, annak az élete mássá lesz, jelentősen mássá, mint azoké, akiknek semmi köze nincs az Úrhoz. Annak a szavai, a tettei mássá lesznek. Az ilyet nem lehet nem észrevenni. Aki keresi az Úrral eltölthető áldott csendességeket, annak mások által is jól látható változások állnak be az életében.

***

Imádság:

Köszönöm Istenem azt a munkádat, melyet az előtted való csendességemben viszel véghez szívemben. Ámen

***

A nap gondolata:

Ha magára hagysz egy kisbabát, meghal. Ugyanez történik a lelkeddel is. A világunk tele van olyan emberekkel, akik megöregszenek, de ha a lelki érettségről van szó, még mindig kisbabák.rss

Napi lelki táplálék

Akik békességet teremtenek, békességben vetnek, hogy az igazság gyümölcsét arassák. Jak 3,18

2Sám 19,1–9a

„Fiam, fiam, Absolon! Bárcsak én haltam volna meg helyetted…” (1). Dávid mint király nem tud a győztesekre nézni, ő most a veszteségét elszenvedő apa. 

 

tovább

(2) „Akkor odament Eszter, és megérintette a pálca végét.” (Eszter 5)

A gyarló ember visszaél a hatalommal. Hámán látszólag sokra jutott, hiszen a hatalmas Perzsa birodalom második embere lehetett. Most, Eszter királynő lakomáján, a király oldalán győzelemittasan élvezi hatalmát.

tovább

PÉLDABESZÉDEK 3,27-30 - Inkább éljünk

Segíteni – meghozzá még ma és nem holnap. Ne legyenek gonosz terveink. Ne veszekedjünk. Amikor ezt olvasom, az első benyomásom az, hogy ez milyen egyszerű. 

tovább

2017. október 26. csütörtök

„Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?”(Rm 8:31)

tovább

Mészáros Sándor: Reformátorok

Kik voltak ők, a reformátorok?

Hősök, lázadók, vagy felforgatók,

Engedetlenek, kik nem hajtottak főt

Az egyházi tekintélyek előtt?

 

 

tovább