Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

1 THESSZALONIKA 1,1-5 - A nagymamám és én

Milyen sokszor énekeltük együtt nagymamámmal a Napfivér, holdnővér című film híres dalát: „Róla beszél fű, virág, verebek és pacsirták, rügyező és lombos fák, a simogató szél.

Énekel a tarka rét, patak, folyó, vízesés, napsütéses kéklő ég, Ő a békesség.” A nagyimmal töltött órák hosszú távon is hatással vannak rám. Énekei és meséi egy mennyei Atyáról szóltak, akinek én sokkal kedvesebb vagyok, mint nekem a kedvenc madaraim. Később a tanulmányaim idején nagymamám sok száz kilométer távolságba került. De ha levelet vagy csomagot kaptam tőle, mindig visszarepültem gondolatban a kredenchez. Azóta nagyim már nem tud levelet írni, de minden telefonhívása alkalmával elmondja, hogy: „Gyermekem, imáim kísérnek téged.” Naponta érzem, hogy nagymamám betartja a szavát. Szavak, melyek a szívemet megérintik. Levelek, amelyektől otthon érzem magam az életben. Imádságok, amelyek tartást adnak nekem. Mennyei ajándékok ezek a szeretteinktől és hittestvéreinktől. Nagyim kicsit olyan nekem, mint Pál lehetett akkoriban a thesszalonikai gyülekezetnek.

 rss

Napi lelki táplálék

De megszállta az Úr lelke, és olyanná lettek karján a kötelek, mint a tűz égette lenfonál, úgyhogy a béklyók lefoszlottak a kezéről. Bír 15,14b

2Móz 16

Izráel tudta, hogy Isten nélkül soha nem nyerte volna el az ígéret földjét. Ám itt megvallja azt is, hogy nélküle az ország határáig sem jutott volna el. 

tovább

43) „…a nagytanács tekintélyes tagja, aki maga is várta az Isten országát; bátran bement Pilátushoz…” (Márk 15,42–47)

42. vers. Kivégzettek testét rokonok, vagy barátok szokták eltemetni, ha erre a hatóságoktól engedélyt kaptak. Itt Jézus tanítványaira várt volna ez a feladat. Ők azonban ijedtükben eltűntek. 

tovább

LUKÁCS 9,28–36 - Magánszféra

Az utolsó mondat megdöbbentett! Hihetetlen, hogy ebből az egészből nem mondtak korábban senkinek semmit a facebook, twitter és társai. Manapság a hírek olyan elsöprő gyorsasággal terjednek a világban, hogy az ember beleszédül.

tovább

2018. július 14.

„Egyik ember formálja a másikat.” (Péld 27:17)

         

tovább

Tompa Gábor: Hűség vize

megtarthatod-e a legelső este
nyugalmát? amikor befelé fordulsz,
hogy Őreá figyelhess? amit elveszítesz:

tovább