Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ZSOLTÁROK 3 - Éjszakai gondolatok

Egy zsúfolt nap után gyakran fekszem az ágyban, és nem igazán tudok elaludni. A gondolatok körhintája forog fejemben, és nehezen enged nyugalmi állapotba kerülni. 

Velem ellentétben a zsoltáros a fenyegető körülmények ellenére is úgy tűnik, hogy maga a nyugalom. A címe alapján ez a zsoltár Dávid imádsága. Pont saját fia üldözi, korábbi harcostársai átállnak az ellenséghez. Dávidnak menekülnie kell Jeruzsálemből és aggódik az életéért. És ennek ellenére teljes nyugalommal mondja: "Lefekszem, alszom és fölébredek, mert az Úr támogat engem." (6) Dávid annyira bízik Istenben, hogy semmitől és senkitől sem fél. Biztos benne, hogy Isten ott van és megóvja őt. És ahogy már sokszor válaszolt neki, most is meg fogja tenni. Csodálatra méltónak találom, hogy milyen pontos elképzelései vannak Dávidnak (8). Be kell vallanom, hogy az én imádságaim gyakran nem ilyen konkrétak. Én is remélem, hogy Isten megóv és mellettem áll. Azonban ritkán mernék Istennek "javaslatot tenni", hogyan segítsen. Dávid megteszi ezt. Talán pont ez segíti hozzá ahhoz, hogy a film a fejében elnémuljon, gondolatai lenyugodjanak és békésen tudjon éjszaka pihenni? Nekem is meg kellene ezt próbálnom...

***

Téged kereslek, erős Isten, aki nappalaimon és éjszakáimon átsegítesz. Engedd, hogy Benned rejtőzhessem, amikor az álom átvisz egy új reggelbe. Ámen.rss

Napi lelki táplálék

Ők lementek, és imádkoztak értük, hogy részesüljenek a Szentlélek ajándékában… ApCsel 8,15

2Móz 38

„Elkészítette a rézmedencét… az asszonyoknak a fémtükreiből…” (8). A szent hajlék és felszerelése készítésekor sok felajánlás történt. 

tovább

(10) „…amelyet Nagy Erőnek neveznek…” (Apostolok cselekedetei 8,9–25)

A látványos jelek veszélyesek is lehetnek (9). Ki van mögöttük? MILYEN ERŐK MŰKÖDNEK közben? Bizony „az erők” könnyen a gonosz romboló hatalmának játékszereivé tehetik a magát erősnek gondoló, valójában erőtlen és halandó embert (10). Csak az Isten ereje épít, minden más erő ront, rombol, letaszít (14–17).

tovább

ÁMÓSZ 4,6–8; 12–13 - Taníthatatlan?

Isten mindent megpróbál, hogy népét megnyerje: próféták által megtérésre szólította fel őket. Éhínséget és aszályt hozott rájuk, hogy lássák, mennyire az Ő kegyelmétől és jóságától függnek. 

tovább

2017. augusztus 8. kedd

Kicsoda Jézus Krisztus? – Utolsó

„Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó.” (Jel 1,17)

 

tovább

Gerzsenyi Sándor: Mindenki téged keres

Becsöngetett egy imbolygó alak.
TÉGED keresett, gondolom.
Tudják ezek, kitől remélhető
Néhány forintnyi irgalom.

tovább