Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ZSOLTÁROK 3 - Éjszakai gondolatok

Egy zsúfolt nap után gyakran fekszem az ágyban, és nem igazán tudok elaludni. A gondolatok körhintája forog fejemben, és nehezen enged nyugalmi állapotba kerülni. 

Velem ellentétben a zsoltáros a fenyegető körülmények ellenére is úgy tűnik, hogy maga a nyugalom. A címe alapján ez a zsoltár Dávid imádsága. Pont saját fia üldözi, korábbi harcostársai átállnak az ellenséghez. Dávidnak menekülnie kell Jeruzsálemből és aggódik az életéért. És ennek ellenére teljes nyugalommal mondja: "Lefekszem, alszom és fölébredek, mert az Úr támogat engem." (6) Dávid annyira bízik Istenben, hogy semmitől és senkitől sem fél. Biztos benne, hogy Isten ott van és megóvja őt. És ahogy már sokszor válaszolt neki, most is meg fogja tenni. Csodálatra méltónak találom, hogy milyen pontos elképzelései vannak Dávidnak (8). Be kell vallanom, hogy az én imádságaim gyakran nem ilyen konkrétak. Én is remélem, hogy Isten megóv és mellettem áll. Azonban ritkán mernék Istennek "javaslatot tenni", hogyan segítsen. Dávid megteszi ezt. Talán pont ez segíti hozzá ahhoz, hogy a film a fejében elnémuljon, gondolatai lenyugodjanak és békésen tudjon éjszaka pihenni? Nekem is meg kellene ezt próbálnom...

***

Téged kereslek, erős Isten, aki nappalaimon és éjszakáimon átsegítesz. Engedd, hogy Benned rejtőzhessem, amikor az álom átvisz egy új reggelbe. Ámen.rss

Napi lelki táplálék

...hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő, feddj, ints, biztass teljes türelemmel és tanítással. 2Tim 4,2

2Tim 4,1–5

Az egyház számára Isten országa, az Úr eljövetele és az ítélet napja a legfontosabb támpontok (1), amelyekre nézve Pál minőségi helytállásra hívja fel Timóteus figyelmét. 

tovább

(14) „Letaroltátok a szőlőt…” (Ézsaiás 3,1–15)

FÁJ-E MÉG (MÁR) VALAKINEK AZ A KÁOSZ ÉS PUSZTÍTÁS, amivel az emberi bűn letarolja az Istentől kapott világot? Fáj-e, hogy emberileg senki és semmi nem tudja megakadályozni ezt a „vandalizmust”, mert lényegileg nem változik semmi, csak a tarolás módszerei változnak.

tovább

ÉZSAIÁS 62,6-12 - Bepillantunk Isten szívébe

Az egyik leglátványosabb várrendszer, amit láttam, az a Carcassonne Dél-Franciaországban. Bástyák és tornyok állnak körben a kettős várfalon. 

tovább

2017. december 14. csütörtök

Hazug ígéreteink

„A harmadik napon azonban, amíg ezek seblázban szenvedtek, fegyvert ragadott Jákób két fia, Simeon és Lévi, Dina bátyjai, rátörtek a gyanútlan városra, és legyilkoltak minden férfit.  Hamórt is meg a fiát, Sikemet is kardélre hányták, Dinát pedig kihozták Sikem házából, és elmentek. Így törtek rá Jákób fiai a sebesültekre, a várost pedig kifosztották, mert megbecstelenítették a húgukat. Juhaikat, marháikat, szamaraikat és ami csak a városban és a mezőn volt, elvitték magukkal. Minden vagyonukat, valamint gyermekeiket és asszonyaikat is mind foglyul ejtették, a házakat pedig teljesen kifosztották.” (1Móz 34, 25-29)

tovább

V. Thilo (Ford.: Túrmezei Erzsébet): Bezörget mindenütt!

Most készítsd, Isten népe,
a szívedet elő!
A bűnösöknek üdve,
az Isten hőse jő,
Kit irgalomból küld,
mint rég ígérte néked,
mert Ő a fény, az élet!
Bezörget mindenütt!

tovább