Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ZSOLTÁROK 4 - PMS

A kedvenc kávézómban ülök. Megengedem ezt ma magamnak. Az éjszaka nyugtalan volt. Rosszul, feszülten és nyomottan érzem magam a bőrömben. 

A lelkesedésem búcsút vett tőlem – levertség árad szét bennem. Egyszer egy hónapban elfog ez a hangulat – egyszer erősebben, máskor kevésbé intenzíven. Premenstruációs Szindróma (PMS). Sok nő dalt tudna írni erről. Nekem ilyenkor olyan érzésem van, mintha kicsúszna kezemből az irányítás, és nehezen tudok bánni ezzel. Ebben a helyzetben olvasom a zsoltárt és felhorkanok: "Hallgass meg, ha hozzád kiáltok. Igazságos Istenem! Szorult helyzetemből adj nekem kiutat, könyörülj rajtam, hallgasd meg imámat!" (2) A zsoltáros számára világos, hogy Isten gyakran segített már neki és vezette a messzeségben. Ez az emlék erőt ad neki a jelenlegi helyzetben. Éppen ez ad nekem ma a belső csatáimhoz bátorítást. Szemem előtt látok olyan helyzeteket, amikor Isten kisegített a mélységből és új örömmel ajándékozott meg. Úgy döntök, hogy még elmegyek ma sportolni. És pont azt fogom tenni utána, amit a zsoltáros az utolsó mondatban leír: békében és nyugalomban fekszem le, azzal a tudattal, hogy az Úr megvéd.

 ***

Mivel foglalkozunk éppen? Kezdjünk beszélgetést Istennel és bátorításként nézzük meg, hogy hol segített már nekünk.rss

Napi lelki táplálék

Jézus így válaszolt: Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom! – te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet. Jn 4,10

Jel 19,11–21

„…ő tapossa majd a mindenható Isten búsult haragjának bors-ajtóját” (15). Vigyázzunk, nehogy mi is azok közé tartozzunk, akik az Úrral akarnak szembeszállni, és ezt „kegyességük” álcájában észre sem veszik. 

tovább

(2) „…fedett hely a zivatar idején…” (Ézsaiás 32)

– Tegnapi üzenetünket hangsúlyozza a mai igeszakaszból kiemelt kép is: rejtekhely az Úr, fedett hely, árnyék a tűző napon (2). Ezek a képek is azt hangsúlyozzák, mint a tegnapi: oltalmaz az Úr, megvéd az Úr, mint a repdeső madár a fészkét, mint a tető védi az embert a zivatar idején, vagy a tűző napon.

tovább

Lukács 6,20–23 - Boldogok a szegények!

Olvasáskor nyilván feltűnt, hogy Jézusnak ezek az ígéretei nagyon hasonlítanak a Boldogmondásokra, amelyeket Máté evangéliumában is olvashatunk (Mt 5,1–12). 

tovább

2018. január 20. szombat

Tudok szűkölködni, és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, bővölködésbe és nélkülözésbe egyaránt. (Fil 4:12)

 

tovább

Szigethy Ferenc: A szeretet dicsérete

Hiába szólok angyalok nyelvén,
Hiába szép a beszédem nagyon,
Ha szeretet pedig nincsen énbennem,
Én Isten előtt csak olyanná lettem,
Mint zengő érc, vagy pengő cimbalom.

tovább