Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ÉZSAIÁS 59,9-15A - A sötétség ellen

Egyetemi éveim alatt volt egy különleges kis csoportunk. Két barátnőmmel találkoztunk egyszer egy héten és mindig egy kérdést tettünk fel az életünkkel kapcsolatban: Hogy vagy a többi emberrel?

Hogy bánsz a pénzzel? Hogy alakul a kapcsolatod Istennel? Vannak bűnök, melyeket be szeretnél vallani? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket beszéltünk meg és számot adtunk életünkről. Elsőre nagyon szigorúnak és túlszabályozottnak tűnhet, de talán ez a fajta kiscsoport nem is való mindenkinek. Nekem mindenesetre segített, hogy ezúton nyújthattam betekintést másoknak életem mélységeibe és szakadékaiba. Ezáltal saját életemmel is tisztába kerültem, erősödött a kapcsolatom másokkal, és megtanultam jobban szeretni Istent. Segített nekem a kiscsoport, hogy tudatosabban éljek. Talán Izráelben is segített volna egy ilyen kiscsoport megakadályozni, hogy így elfajuljanak a dolgok. Hogy a sötétben ne céltalanul tévelyegjenek és botorkáljanak az emberek, az igazság és őszinteség még számítson valamit, és hogy Isten újra Isten lehessen életükben és a közösségükben. Talán ez lett volna az első lépés egy ilyen fajta sötétség ellen.

***

Van olyan ember, akinek betekintést szeretnénk nyújtani az életünkbe, hogy segítsünk neki Isten útján maradni?rss

Napi lelki táplálék

Az ÚR türelme hosszú, szeretete nagy, megbocsátja a bűnt és hitszegést; bár nem hagyja egészen büntetés nélkül… 4Móz 14,18

4Móz 14,1–25

„Csak az Úr ellen ne lázadjatok...” (9). Aki semmibe veszi Isten ígéretét, az fellázad ellene, ahogy igeszakaszunk ezt elénk adja. 

tovább

(56) „Szombatnapon azonban pihentek a parancsolat szerint.” (Lukács 23,50–56)

Jézus temetése után, az Őt követő asszonyok (8,1–3) megnézték a sírt, ahová helyezték a testet: szemtanúi voltak Jézus temetésének (55).

tovább

ESZTER 9,1-2,20-22 - Örömünnep

Örömünnep, ami mégiscsak véres. Hogyan lesz ebből ünnepnap? Úgy gondolom, hogy a Purim ünnepet a zsidó történelem háttere alapján – ami már akkor is a pogromokkal és üldözésekkel volt teli – ma újra másképpen értelmezzük.

tovább

2017. október 19. csütörtök

„Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.” (1Kor 15:58)

tovább

Dévényi Erika: A fa

Büszkén magasodik az a fa, amely én vagyok
Elég ha vizet kapok és a nap rám ragyog
Gőgős vagyok, kevély és szívtelen
Azt akarom, hogy a szél vagy a nap csak az enyém legyen

Választanom kell hát, melyik a fontosabb
Az esőt fakasztó szél, vagy a meleg nap
A szél kéjjel hívott, légy életem része
A nap csak csendben nézett, de én nem vettem észre

tovább