Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ÉZSAIÁS 59,9-15A - A sötétség ellen

Egyetemi éveim alatt volt egy különleges kis csoportunk. Két barátnőmmel találkoztunk egyszer egy héten és mindig egy kérdést tettünk fel az életünkkel kapcsolatban: Hogy vagy a többi emberrel?

Hogy bánsz a pénzzel? Hogy alakul a kapcsolatod Istennel? Vannak bűnök, melyeket be szeretnél vallani? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket beszéltünk meg és számot adtunk életünkről. Elsőre nagyon szigorúnak és túlszabályozottnak tűnhet, de talán ez a fajta kiscsoport nem is való mindenkinek. Nekem mindenesetre segített, hogy ezúton nyújthattam betekintést másoknak életem mélységeibe és szakadékaiba. Ezáltal saját életemmel is tisztába kerültem, erősödött a kapcsolatom másokkal, és megtanultam jobban szeretni Istent. Segített nekem a kiscsoport, hogy tudatosabban éljek. Talán Izráelben is segített volna egy ilyen kiscsoport megakadályozni, hogy így elfajuljanak a dolgok. Hogy a sötétben ne céltalanul tévelyegjenek és botorkáljanak az emberek, az igazság és őszinteség még számítson valamit, és hogy Isten újra Isten lehessen életükben és a közösségükben. Talán ez lett volna az első lépés egy ilyen fajta sötétség ellen.

***

Van olyan ember, akinek betekintést szeretnénk nyújtani az életünkbe, hogy segítsünk neki Isten útján maradni?rss

Napi lelki táplálék

Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Jak 4,8

Ez 45,13–25

„A fejedelem kötelessége pedig az lesz, hogy égőáldozatokat, ételáldozatot és italáldozatot vigyen az ünnepeken, újholdkor és szombatonként, meg Izráel házának valamennyi ünnepén” (17). 

tovább

(6) „De még nagyobb kegyelmet is ad…” (Jakab 4,1–10)[1]

ISTEN KEGYELME. – 1. Milyenek vagyunk? Isten népe is? 

tovább

ÉZSAIÁS 66,18B-19 - Isten dicsőségét látni

Mire gondolunk, ha a „dicsőség” szót olvassuk ebben a részben? Szükségem volt pár pillanatra és összefüggésében kellett elolvasnom, hogy megértsem a verseket. 

tovább

2017. december 18. hétfő

Hidak, melyeket Jézus épített – 3.

Történt, hogy amikor az egész nép megkeresztelkedése után Jézus is megkeresztelkedett és imádkozott, megnyílt az ég. (Lk 3,21) Ti azért így imádkozzatok. (Mt 6,9) Szüntelen imádkozzatok. (1Thessz 5,17)

 

tovább

H. M. R.:A karácsonyi ajtó

Emlékszem, rég volt. A bezárt ajtót 
hosszú estéken remegve lestem. 
Vártam nyílását azon a sok-sok 
felejthetetlen 
szép, gyermekkori karácsonyesten.

Kipirult arccal, dobogó szívvel, 
úgy vártam, mikor fordul a zárja, 
mikor tárul fel, mikor ragyog fel 
a titkok fája. 
Ó, hogy csábított minden kis ága!

 

tovább