Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ÉZSAIÁS 59,9-15A - A sötétség ellen

Egyetemi éveim alatt volt egy különleges kis csoportunk. Két barátnőmmel találkoztunk egyszer egy héten és mindig egy kérdést tettünk fel az életünkkel kapcsolatban: Hogy vagy a többi emberrel?

Hogy bánsz a pénzzel? Hogy alakul a kapcsolatod Istennel? Vannak bűnök, melyeket be szeretnél vallani? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket beszéltünk meg és számot adtunk életünkről. Elsőre nagyon szigorúnak és túlszabályozottnak tűnhet, de talán ez a fajta kiscsoport nem is való mindenkinek. Nekem mindenesetre segített, hogy ezúton nyújthattam betekintést másoknak életem mélységeibe és szakadékaiba. Ezáltal saját életemmel is tisztába kerültem, erősödött a kapcsolatom másokkal, és megtanultam jobban szeretni Istent. Segített nekem a kiscsoport, hogy tudatosabban éljek. Talán Izráelben is segített volna egy ilyen kiscsoport megakadályozni, hogy így elfajuljanak a dolgok. Hogy a sötétben ne céltalanul tévelyegjenek és botorkáljanak az emberek, az igazság és őszinteség még számítson valamit, és hogy Isten újra Isten lehessen életükben és a közösségükben. Talán ez lett volna az első lépés egy ilyen fajta sötétség ellen.

***

Van olyan ember, akinek betekintést szeretnénk nyújtani az életünkbe, hogy segítsünk neki Isten útján maradni?rss

Napi lelki táplálék

…nem láttok engem mostantól fogva mindaddig, amíg azt nem mondjátok: Áldott, aki az Úr nevében jön! Mt 23,39/b

Mt 23,37–39

Isten küldötteivel sokszor bántak gonoszul az elvileg Istenhez tartozó emberek. Jézust is megfeszítették.

tovább

(11) „…látták az Istent, ettek és ittak.” (2Mózes 24)

ISTEN KÖZELSÉGE.[1] – 1. Isten szent, tiszta és tökéletes (9). Ezért Istent ember nem láthatja, csak közelségét tapasztalhatja meg (2; 9). Isten közelség jó. (Máté 17,4; Filippi 1,23)

tovább

1Sámuel 8, 10-22 - Lehet rosszul dönteni

Mivel gyerekeink erős személyiségek, már korán mérlegelni kezdtük, hogy mely témáknál mely egyértelmű iránymutatók a fontosak és mely témákban nem fogunk harcolni.

tovább

2018. március 21.

Az én beszédeim bennetek

Ha énbennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, amit csak akartok, és meglesz az néktek. (Jn 15,7)

 

tovább

Lukátsi Vilma: Akkor... mi lesz?

Egyre többet tud már az ember,
szédítő trónon ül az értelem,
előtte még megszólalni sem mer,
lenézett koldus lett az érzelem...
Mindenkinek a zsarnok parancsol,
a szintén trónra emelt önmaga,
érte süketen és vakon harcol
kegyetlenül. Egy "új kor" hajnala
kábítja el, ha riadtan megáll,
mert fél. Attól, hogy ez már a halál?!

tovább