Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ÉZSAIÁS 59,9-15A - A sötétség ellen

Egyetemi éveim alatt volt egy különleges kis csoportunk. Két barátnőmmel találkoztunk egyszer egy héten és mindig egy kérdést tettünk fel az életünkkel kapcsolatban: Hogy vagy a többi emberrel?

Hogy bánsz a pénzzel? Hogy alakul a kapcsolatod Istennel? Vannak bűnök, melyeket be szeretnél vallani? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket beszéltünk meg és számot adtunk életünkről. Elsőre nagyon szigorúnak és túlszabályozottnak tűnhet, de talán ez a fajta kiscsoport nem is való mindenkinek. Nekem mindenesetre segített, hogy ezúton nyújthattam betekintést másoknak életem mélységeibe és szakadékaiba. Ezáltal saját életemmel is tisztába kerültem, erősödött a kapcsolatom másokkal, és megtanultam jobban szeretni Istent. Segített nekem a kiscsoport, hogy tudatosabban éljek. Talán Izráelben is segített volna egy ilyen kiscsoport megakadályozni, hogy így elfajuljanak a dolgok. Hogy a sötétben ne céltalanul tévelyegjenek és botorkáljanak az emberek, az igazság és őszinteség még számítson valamit, és hogy Isten újra Isten lehessen életükben és a közösségükben. Talán ez lett volna az első lépés egy ilyen fajta sötétség ellen.

***

Van olyan ember, akinek betekintést szeretnénk nyújtani az életünkbe, hogy segítsünk neki Isten útján maradni?rss

Napi lelki táplálék

Fiam, adj dicsőséget az ÚRnak, Izráel Istenének! Tégy bűnvallást előtte, és mondd el nekem, hogy mit tettél, ne titkolj el semmit előttem. Józs 7,19/b

Józs 7

„Ezért föllángolt az Úr haragja Izráel fiai ellen” (1). „Az Úr tökéletes engedelmességet kíván népétől... A titokban elkövetett bűn sem marad rejtve. 

tovább

(13) „Egyszer büntetésül adja földjére, máskor meg szeretetből.” (Jób 36,26–37,13)

ISTEN FENSÉGE VITATHATATLAN, Isten igazsága kétségtelen, Isten örökkévalósága nélkülözhetetlen, és Isten szeretetéből fakad és újul meg minden élet. 

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább