Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

ÉZSAIÁS 62,6-12 - Bepillantunk Isten szívébe

Az egyik leglátványosabb várrendszer, amit láttam, az a Carcassonne Dél-Franciaországban. Bástyák és tornyok állnak körben a kettős várfalon. 

Élénken el tudom képzelni, ahogy az őrök ott strázsáltak, hogy megvédjék a várost az esetleges veszedelemtől. De az igeszakaszunkban szereplő őröknek nem az a feladata, hogy az ellenséget keressék, hanem hogy Istent szüntelen emlékeztessék Jeruzsálemre. Szüksége van Istennek az ilyen emlékeztetésre? Hogy imádságunk által hogyan veszünk részt Isten munkájában, az a hit nagy és csodálatos titkai közé tartozik. Ő teljesen szuverén módon cselekszik. Mégis, a Biblia felszólít minket, hogy bizalommal és odaadással vigyünk elé mindent, ami bennünket foglalkoztat. Időnként valami nagyon fontossá lesz számunkra. Sőt, érezhetjük úgy, mintha valami kényszerítene az érte való imádságra. Így mutatja meg Isten, hogy mi fontos számára, és esélyt ad arra, hogy felismerjük az ő munkáját. Isten részéről sok ígéret hangzott el Jeruzsálemmel kapcsolatban. Ott béke és jólét fog uralkodni. Sőt, legyen a népnek és Jeruzsálemnek új neve is. Ezek az ígéretek jelzik, hogy új idők köszöntenek majd be. Minden jó lesz. De ez még nem érkezett el. A nép még a „már úton van” és a „végre megérkezett” közötti időben él. Még szükség van virrasztókra. Még imádkozzuk: „Jöjjön el a te országod – amint a mennyben, úgy a földön is.”

 rss

Napi lelki táplálék

Amikor látta Jézus, hogy ott fekszik, és megtudta, hogy már milyen hosszú ideje, megkérdezte tőle: „Akarsz-e meggyógyulni?” Jn 5,6

Lk 1,26–38

Mária nem véletlenül lett a hit egyik példaképe. Példát mutat arra, hogy mi tesz valakit Isten engedelmes szolgálóleányává. 

tovább

(45) „…a lármázók…” (Jeremiás 48,26–47)

Döbbenetes változásokat élünk meg. Arra sincs időnk, hogy ebbe belegondoljunk, reflektáljuk. Ennek a változásnak csak egyik apró jele, hogy indulatosak vagyunk, kiabálunk egymással, letorkoljuk a másikat.

tovább

Zsoltárok 27,1–6 - Mit jelent számomra Isten?

A zsoltáros fényforrásként, szabadítóként és segítőként beszél Istenről, aki elveszi a félelmet, és mindeddig megbízhatónak bizonyult. 

tovább

2018. január 28. vasárnap

Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon. (Jn 15:16)

tovább

Tamási Miklós: Nyitogató

Nyiss ki engem, Istenem,
oly bizalommal nyissál,
mint könyvet nyit ki a gyermek,
szerelmet a fiatal lány.

Mint méhét nyitja az asszony,
mint karját tárja a férj,
mint hajnalból készül a nappal,
s az alkonyatból az éj.

tovább