Napi lelki táplálék

Napi Ige és gondolat

Isten Igéjének rövid, gyakorlati magyarázata naponta, kiegészülve egy bölcs gondolattal és egy imádsággal.

2017. december 3. vasárnap

„Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

Van, ami igazán akadályozni próbálja a hálás életfolytatást. Az a gondolat, melyet úgy fogalmazhatunk meg magunknak, hogy „Boldog lennék, és úgy érezném, semmi sem hiányzik az életemből, ha…” és ide, a három pont helyére bármit odatehetünk. Melyikünk mit gondol, mi hiányzik az életünkből? Ez sok minden lehet, és ha őszinték vagyunk, akkor rövid gondolkodás után legalább egy, de inkább több dolgot fel tudnánk sorolni. Nem tudom, neked mi hiányzik, de egyet tudok: nem lenne vele teljes az életed. Ideig-óráig boldoggá tenne, de igazi beteljesülést nem nyújtana. Az Istennel való élő, virágzó kapcsolat nélkül hiába volna meg mindened, tátongó űr lenne a lelkedben.

Az a mi bajunk sokszor, hogy a hiányainkra figyelünk. Nem arra, amink van. Már van. Még van. A hálátlan ember nem ismeri az elégedettséget. Mindig azt keresi, amire szerinte neki még szüksége van. Így lesz ördögi körré emberek életében a hálátlanság és az elégedetlenség. Aki elégedetlen, az hálátlan, aki hálátlan, az elégedetlen. Pedig az erővel teli élet a hálaadásból származik. Sokat elárul jellemedről, ha kérő imádságaid többségben vannak a dicsőítőkkel szemben. Az énközpontú emberek gyakran kérnek, de ritkán mondanak köszönetet. Ne tartozz közéjük!

***

Imádság:

 Kegyelmed szerint

 

Kereslek,

s te megtalálsz, Uram.

Kiáltok,

s szavad lecsendesít.

Szemedben

megpillantom magam,

ahogyan élek,

kegyelmed szerint.

 

ÁMEN

 

(Hajdú Zoltán Levente)

 

***

A nap gondolata:

Ha mindenki megfogadná, hogy csak akkor kér, amikor mindent megköszön: nem lenne elégedetlen zúgolódó ember. (Ravasz László)rss

Napi lelki táplálék

Ők lementek, és imádkoztak értük, hogy részesüljenek a Szentlélek ajándékában… ApCsel 8,15

2Móz 38

„Elkészítette a rézmedencét… az asszonyoknak a fémtükreiből…” (8). A szent hajlék és felszerelése készítésekor sok felajánlás történt. 

tovább

(10) „…amelyet Nagy Erőnek neveznek…” (Apostolok cselekedetei 8,9–25)

A látványos jelek veszélyesek is lehetnek (9). Ki van mögöttük? MILYEN ERŐK MŰKÖDNEK közben? Bizony „az erők” könnyen a gonosz romboló hatalmának játékszereivé tehetik a magát erősnek gondoló, valójában erőtlen és halandó embert (10). Csak az Isten ereje épít, minden más erő ront, rombol, letaszít (14–17).

tovább

ÁMÓSZ 4,6–8; 12–13 - Taníthatatlan?

Isten mindent megpróbál, hogy népét megnyerje: próféták által megtérésre szólította fel őket. Éhínséget és aszályt hozott rájuk, hogy lássák, mennyire az Ő kegyelmétől és jóságától függnek. 

tovább

2017. augusztus 8. kedd

Kicsoda Jézus Krisztus? – Utolsó

„Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó.” (Jel 1,17)

 

tovább

Gerzsenyi Sándor: Mindenki téged keres

Becsöngetett egy imbolygó alak.
TÉGED keresett, gondolom.
Tudják ezek, kitől remélhető
Néhány forintnyi irgalom.

tovább