Napi lelki táplálék

Napi Ige és gondolat

Isten Igéjének rövid, gyakorlati magyarázata naponta, kiegészülve egy bölcs gondolattal és egy imádsággal.

2018. január 18. csütörtök

Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre. (Fil 4:10)

Nekem ebből a mondatból kiemelkedik az a kifejezés, hogy felbuzdultatok a törődésre. Ebben a kifejezésben az a gondolat van felerősítve, hogy Isten gyermekei túl kell, hogy lássanak önmagukon, észre kell vegyék a körülöttük élőket, még pedig segítő szándékkal. Tudunk-e, akarunk-e törődni másokkal? Van-e bennünk erre szándék, indulat, felbuzdulás? Lehet, hogy „csak” egy családtagoddal kellene törődnöd. Lehet, hogy van valakid, aki arra vár, hogy felemeld a telefont és megkérdezd, hogy van. Vagy elmenj hozzá és érdeklődést mutass irányába. Nem olyan színlelt, hanem nagyon is valódit. Lehet, hogy egy barátod, egy lelki társad vár ugyanerre.

Bennünk tud lenni a kényelemszeretet, olykor dac, vagy gőg is ennek kapcsán: hívjon a másik, keressen a másik, jöjjön ő. Én nem. Csak nem indulok talán? De, indulj el te! Légy kezdeményező! Jakab apostolnál azt olvassuk: „Tiszta és szeplőtlen kegyesség az Isten és Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és az özvegyeket nyomorúságukban, és tisztán megőrizni az embernek önmagát a világtól.” (Jakab 1:27) Vagyis buzdulj fel a törődésre! Önmagad helyett fókuszálj másokra! Ha előbb az Úrra nézel, sokkal könnyebb embertársaidra tekinteni, észrevenni azt, hogy hogyan segíthetsz, hogyan szerezhetsz örömöt a másiknak. Közel viheted a benned munkálkodó Jézust embertársaidhoz! (Katona Béla)

***

Imádság:

Jézusom! Bocsásd meg kényelemszeretetemet. Sokkal inkább kellene mások irányába odafordulnom. Munkálkodj bennem, hogy így lehessen! Ámen

***

A nap gondolata:

Talán azon tűnődsz, hogy vajon Isten meg tud-e áldani és tud-e használni egy olyan valakit, akinek olyan múltja van, mint neked. Teljes mértékben!rss

Napi lelki táplálék

Ők lementek, és imádkoztak értük, hogy részesüljenek a Szentlélek ajándékában… ApCsel 8,15

2Móz 38

„Elkészítette a rézmedencét… az asszonyoknak a fémtükreiből…” (8). A szent hajlék és felszerelése készítésekor sok felajánlás történt. 

tovább

(10) „…amelyet Nagy Erőnek neveznek…” (Apostolok cselekedetei 8,9–25)

A látványos jelek veszélyesek is lehetnek (9). Ki van mögöttük? MILYEN ERŐK MŰKÖDNEK közben? Bizony „az erők” könnyen a gonosz romboló hatalmának játékszereivé tehetik a magát erősnek gondoló, valójában erőtlen és halandó embert (10). Csak az Isten ereje épít, minden más erő ront, rombol, letaszít (14–17).

tovább

ÁMÓSZ 4,6–8; 12–13 - Taníthatatlan?

Isten mindent megpróbál, hogy népét megnyerje: próféták által megtérésre szólította fel őket. Éhínséget és aszályt hozott rájuk, hogy lássák, mennyire az Ő kegyelmétől és jóságától függnek. 

tovább

2017. augusztus 8. kedd

Kicsoda Jézus Krisztus? – Utolsó

„Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó.” (Jel 1,17)

 

tovább

Gerzsenyi Sándor: Mindenki téged keres

Becsöngetett egy imbolygó alak.
TÉGED keresett, gondolom.
Tudják ezek, kitől remélhető
Néhány forintnyi irgalom.

tovább