Napi lelki táplálék

Napi Ige és gondolat

Isten Igéjének rövid, gyakorlati magyarázata naponta, kiegészülve egy bölcs gondolattal és egy imádsággal.

2018. január 18. csütörtök

Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre. (Fil 4:10)

Nekem ebből a mondatból kiemelkedik az a kifejezés, hogy felbuzdultatok a törődésre. Ebben a kifejezésben az a gondolat van felerősítve, hogy Isten gyermekei túl kell, hogy lássanak önmagukon, észre kell vegyék a körülöttük élőket, még pedig segítő szándékkal. Tudunk-e, akarunk-e törődni másokkal? Van-e bennünk erre szándék, indulat, felbuzdulás? Lehet, hogy „csak” egy családtagoddal kellene törődnöd. Lehet, hogy van valakid, aki arra vár, hogy felemeld a telefont és megkérdezd, hogy van. Vagy elmenj hozzá és érdeklődést mutass irányába. Nem olyan színlelt, hanem nagyon is valódit. Lehet, hogy egy barátod, egy lelki társad vár ugyanerre.

Bennünk tud lenni a kényelemszeretet, olykor dac, vagy gőg is ennek kapcsán: hívjon a másik, keressen a másik, jöjjön ő. Én nem. Csak nem indulok talán? De, indulj el te! Légy kezdeményező! Jakab apostolnál azt olvassuk: „Tiszta és szeplőtlen kegyesség az Isten és Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és az özvegyeket nyomorúságukban, és tisztán megőrizni az embernek önmagát a világtól.” (Jakab 1:27) Vagyis buzdulj fel a törődésre! Önmagad helyett fókuszálj másokra! Ha előbb az Úrra nézel, sokkal könnyebb embertársaidra tekinteni, észrevenni azt, hogy hogyan segíthetsz, hogyan szerezhetsz örömöt a másiknak. Közel viheted a benned munkálkodó Jézust embertársaidhoz! (Katona Béla)

***

Imádság:

Jézusom! Bocsásd meg kényelemszeretetemet. Sokkal inkább kellene mások irányába odafordulnom. Munkálkodj bennem, hogy így lehessen! Ámen

***

A nap gondolata:

Talán azon tűnődsz, hogy vajon Isten meg tud-e áldani és tud-e használni egy olyan valakit, akinek olyan múltja van, mint neked. Teljes mértékben!rss

Napi lelki táplálék

„Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él…” Jn 11,25b

Lk 13,22–35

„Uram, kevesen vannak-e, akik üdvözülnek? Ő így felelt nekik: Igyekezzetek bemenni a szoros kapun…” (23–24). Nem tudjuk, ki a kérdező, de foglalkoztatja őt az üdvösség, az örök élet kérdése. 

tovább

(29) „Aki kárt okoz háza népének, szelet örököl…” (Példabeszédek 11,17–31)

A valóságos szeretet – így az élet – forrása mindig az igazság Urához való ragaszkodás, vagyis az istenfélelem. Ez az igazság soha nem a mi igazságunk. Ez az igazság a teremtő és fenntartó Isten megváltó szeretete, aki a világmindenség tengelye.

tovább

Lukács 21,25–28 - Amikor eluralkodik a félelem

Az utolsó idők következő fázisához érünk, melyet Jézus a hallgatóságának ábrázol. Itt minden meginog, ami egykor stabilitást és tartást nyújtott. 

tovább

2018. március 8.

Ugyanezen a napon, amikor este lett, így szólt hozzájuk: „Menjünk át a túlsó partra.” Miután tehát elbocsátották a sokaságot, magukkal vitték őt. (Mk 4:35-36)

 

 

tovább

Schalvm Rózsa: Istenről soha ne feledkezz el

Istenről soha ne feledkezz el,
gondolj Rá, amikor a nap felkel,
fénysugarakkal köszönt a reggel,
ébredésed, Neki köszönheted.

tovább