Napi lelki táplálék

Református

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

Józs 24,1–15

Mi ez, egy öregember végső kinyilatkoztatása? Nem, ez a mi élettörténetünk! Mi vagyunk azok, akik helyett Isten vívta számtalan esetben a csatákat (12). 

Mi vagyunk azok, akik annyi lehetőséget kaptunk Istentől – érdemtelenül, ajándékba (13). Mi vagyunk azok, akik mindezekért viszonzásképpen valójában semmit sem adhatunk Istennek. Egy lehetőségünk van csupán, hogy hűséges hittel szolgáljuk őt (14–15). Hol vannak ennek a gyakorlati lehetőségei személyes, családi és közösségi életünkben? Erre a választ neked kell megtalálnod!

RÉ 134 MRÉ 134                                                                     

Lk 12,1–12

 

Hajdú Zoltán Leventerss

Napi lelki táplálék

„Amit én teszek, most még nem érted, de később majd megérted.” Jn 13,7b

Jn 13,1–11

Jézus alázata egészen lenyűgöző. A mindenség Ura a tanítványok lábát mossa, mint egy rabszolga. Hogy tudott ennyire alázatos lenni? Honnan volt ehhez ereje? 

tovább

(43) „Aki bölcs… értse meg az Úr kegyelmes tetteit!” (Zsoltárok 107)

A legnagyobb ajándék az, Isten ajándéka, a bölcsesség bölcsessége, HA VALAKI TUDJA, HOGY KEGYELEM ALATT VAN és így tekint életének minden eseményére (43).

tovább

1Sámuel 3,10-4,1A - Sikeres vizsga

Isten először jelenik meg Sámuel életében személyesen. Az üzenet miatt, amit Isten a tudomására hoz, elég kellemetlen helyzetbe kerül Sámuel. 

tovább

2018. március 19.

A kárhozat útja 3.

Ha valaki nem marad én bennem, kivettetik, mint a szőlővessző, és megszárad; és egybe gyűjtik ezeket és a tűzre vetik, és megégnek. (Jn 15,6)

 

 

tovább

Reményik Sándor: Ó, Istenem…

Ó, Istenem, szabadíts meg engem magamtól.
Tövig, gyökérig hamisság vagyok.
Hamis, hazug, üres, idétlen élet,
Korcs mozdulatok és hiú beszédek.

tovább