Napi lelki táplálék

Református

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

Józs 24,1–15

Mi ez, egy öregember végső kinyilatkoztatása? Nem, ez a mi élettörténetünk! Mi vagyunk azok, akik helyett Isten vívta számtalan esetben a csatákat (12). 

Mi vagyunk azok, akik annyi lehetőséget kaptunk Istentől – érdemtelenül, ajándékba (13). Mi vagyunk azok, akik mindezekért viszonzásképpen valójában semmit sem adhatunk Istennek. Egy lehetőségünk van csupán, hogy hűséges hittel szolgáljuk őt (14–15). Hol vannak ennek a gyakorlati lehetőségei személyes, családi és közösségi életünkben? Erre a választ neked kell megtalálnod!

RÉ 134 MRÉ 134                                                                     

Lk 12,1–12

 

Hajdú Zoltán Leventerss

Napi lelki táplálék

Nem tudom egyedül vinni ezt az egész népet, mert túl nehéz nekem. 4Móz 11,14

4Móz 11,1–15

Panaszkodás, elégedetlenség, zúgolódás, kívánságok, vágyak, siránkozás. Mindez miért? Mert nincs mit ennie a népnek? Szó sincs róla. Isten minden nap ad nekik mannát.

tovább

(16) „…Jézust pedig kiszolgáltatta akaratuknak.” (Lukács 23,13–25)

Mi minden történik velünk, ami örömöt okoz, vagy fáj a jelenben, valamennyire kihat a jövőre. Ám, ez csak a mi „drámánk”, másnak ez semmit sem jelent. 

tovább

ESZTER 5,9-14 - A kulisszák mögött

Látszólag minden Hámán tervei szerint alakul. Felfuvalkodottsága már odáig fajul, hogy felállíttat egy akasztófát, amin Mordokaj felakasztásával akar példát statuálni. 

tovább

2017. október 15. vasárnap

„Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok.” (1Kor 3:16-17)

 

 

tovább

Nádudvari Nagy János: Óhajtás ősszel

Egy kis melegség kéne még 
a gyorsan tűnő nyári fényből, 
a lelkem borzadva fél a közelgő 
tél zord hidegétől.

Egy kis gyöngédség kéne még, 
felvidító, igazi jóság, 
hiszen élni kell akkor is, 
ha nem hajt a vágy, a csók-mohóság.

tovább