Napi lelki táplálék

Református

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

4Móz 28,16–31

„Az első... hónap tizennegyedik napján van az Úr páskája, és ennek a hónapnak a tizenötödik napján van az ünnep” (16–17). 

Az ígéret földjének a határánál még sok minden bizonytalan: hol lesz felállítva az Úr sátora, hol lesz az istentisztelet, az áldozatok bemutatásának a helyszíne? Az ünnepek rendje azonban folytatódik. Semmi sem szakíthatja meg. Lehetnek szűkös feltételek és átmeneti állapotok az életünkben, de az istentisztelet, az Örökkévaló dicsőítése az egy igaz és tökéletes áldozatért, Jézus Krisztusért, sohasem szűnhet meg.

RÉ 436 MRÉ 267         

1Pt 1,13–25

Vad Zsigmondrss

Napi lelki táplálék

…ti férfiak is, megértően éljetek együtt feleségetekkel, mint a gyengébb féllel, adjátok meg nekik a tiszteletet… 1Pt 3,24

4Móz 31

Az idegen népek közti megmaradás kulcsa Izráel számára az volt, hogy egységesek és tiszták legyenek az egy Istenbe vetett hit által.

tovább

(1) „…ti asszonyok engedelmeskedjetek férjeteknek…” (1Péter 3,1–7)

Ravasz László meghatározóan ír erről a szakaszról.

Az igeszakaszban az a fajta „vegyesházasság” áll előttünk, ahol a nő már keresztyén, a férfi még pogány.

tovább

EZÉKIEL 13,17-23 - Nem ártatlan játék!

Az Ószövetség kizárólag ezen a helyen említ kifejezetten hamis prófétanőket. Férfi kollégáiktól eltérően ők nem csak hazugságokat hirdetnek Isten üzeneteként, hanem még mágikus rituálékat (halottidézéseket) is tartanak, és mágikus tárgyakat állítanak elő. 

tovább

2017. november 13. hétfő

Szüret

Az én Atyám a szőlőműves. (Jn 15,1)

 

tovább

Dicsérje Őt a köd is!

Minden lélek és minden létező,
hó és szélvihar, tűz és jégeső,
Dicsérjétek az Urat!

tovább