Napi lelki táplálék

Napi Ige és gondolat

Isten Igéjének rövid, gyakorlati magyarázata naponta, kiegészülve egy bölcs gondolattal és egy imádsággal.

2018. március 24.

Szeretetkapcsolat

Amiképpen az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket: maradjatok meg ebben az én szeretetemben. (Jn 15,9)

 

Ennek a világnak a szeretete hamis szeretet. A legtöbbször testi, vagy érdekszeretetet látunk magunk körül. Miért? Azért, mert nem ismeri a világ az igazi szeretet forrását. Aki tiszta szeretetet kíván, annak a forráshoz kell menni.

Jézus szeretetében nem találunk semmi földit, semmi testit, semmi anyagit, semmi érdekszeretetet.

Milyen nagy szeretettel tudott odafordulni a megvetett, a parázna samáriai asszony felé. Milyen nagy szeretettel állt meg a vak Bartimeus mellett. Önzetlen szeretettel tudta otthagyni az őt kísérő tömeget azért a vak, megvetett koldusért. Milyen szeretettel tudott szólni a naini özvegyhez!

Jézus ezt a tiszta, ezt a csodálatos szeretetet az Atyától vette, Akinél megtalálta a szeretet örök forrását. Ehhez a forráshoz járt valahányszor szükségét érezte annak, hogy szíve megteljen az Atya szeretetével.

Vannak olyan víztartályok, amik automatikusan telítődnek meg. Amint fogy a víz a tartályból, a másik oldalon azonnal pótlódik.

Valami ilyen volt Jézusnak a kapcsolata az Atyával, az Ő szíve nem erőtlenedett meg soha. Az Ő szeretete nem fogyott el soha. Még Júdás csókját is el tudta fogadni, tudott imádkozni azokért, akik megfeszítették. Ezek mind azt mutatják, hogy az Ő szeretete, az Atyával való kapcsolata folytán állandóan pótlódott.

Neked van rendszeres utánpótlásod, van állandó kapcsolatod a szeretet forrásával? (Prókai Árpád)

***

Imádság:

Uram! Az én véges, olykor elfogyó szeretetem utánad kiált, hogy belőled merítsen, hogy te pótold folyamatosan, ami belőlem elfogy. Rád csatlakozom, hogy szeretni tudjak másokat. Ámen

***

A nap gondolata:

Egyetlen ember, akinek szíve tele van Isten iránti szeretettel, láncreakciót indíthat el.rss

Napi lelki táplálék

Míká pedig ezt mondta: Most már tudom, hogy jót fog velem tenni az ÚR, mert egy lévita lett a papom. Bír 17,13

Bír 17

Ez a félreérthető történet nem a „bálványozásról” szól. A megrövidített anya, fia bűnvallása után megbocsát, melynek eredményeként átka elfordul a megátkozottról. 

tovább

(15) „…hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!” (Márk 16,9–20)

A feltámadott Jézus megjelent a tanítványoknak. Márk itt is hangsúlyozza a tanítványok hitetlenségét. Márk végig egy negatív tanítványképet állított elénk (14). Ezzel azt hangsúlyozta, hogy az érettünk meghalt és feltámadott Jézus Krisztusba vetett hit mindenestől Isten ajándéka. Ma is az! Senki se kérkedjék! (Efezus 2,8)

tovább

LUKÁCS 9,46–48 - A fontosság kérdése

Ki a legjobb, a legnagyobb, a legerősebb, a leghíresebb? Ki a legbefolyásosabb? Ki kapja a legnagyobb szelet süteményt? Életünk számos területén kerülünk versenyhelyzetbe.

tovább

2018. július 16.

„Egyik ember formálja a másikat.” (Péld 27:17)

tovább

Sík Sándor: Harangvirág

Harangvirág az erdő közepén,
Az ünnepélyes hűvösön
Simító szellőn meghajol felém
És rámköszön:

Megálljatok, kik halkan jártok itt,
A fák alatt, ti kedvesek.
Kik értitek az erdő titkait,
Rám nézzetek.

tovább