Mit mond a Biblia az emberről?

Parasznyán, a református templomban tartotta ide második konferenciáját a Magyar Református Presbiteri Szövetség (MRPSZ) Észak-Borsodi Területi Szervezete. A találkozóra lelkészeket, presbitereket és gyülekezeti tagokat vártak, akik ezúttal arról hallhattak, hogy mit tanít a Biblia az emberről.

Legutóbb a hamis istenképek, most viszont a Biblia emberrel kapcsolatos tanításai kerültek középpontba a parasznyai gyülekezetben rendezett presbiteri konferencián, melyre a térség gyülekezeteiből érkeztek résztvevők. A nyitó áhítatot a helyi lelkésznő, Rácz Ilona tartotta, majd Dr. Rácsok Gabriella, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorhelyettese előadásában a teremtéstörténetből kiindulva arra adott választ, hogy kicsoda, s hogy kié az ember. Végül Meleg Attila bódvaszilasi lelkész evangelizált.

kép

Csikai Sándor, a szervezet elnöke szerint azért esett a választás erre a témára, mert úgy látja, rengeteg téveszme kering a közgondolkodásban, és ezeket szerették volna szembeállítani a "biblikus állásponttal".

kép


A konferencián elhangzottakat csoportbeszélgetések formájában tárgyalhatták meg a vendégek.

A szervezet még két konferenciát tart idén, ezeken az istentiszteletről és az egyháztagságról lesz szó.