Napi lelki táplálék

Ef 6,10–24

Napi Ige – Makay László András

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. Éppen ezért vegyétek fel Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok.”

(10-13)


Manapság elképesztő mennyiségű táplálékkiegészítőt, energiaszeletet lehet kapni, ha valaki edzeni kezd. Akár biciklizésről, testépítésről vagy éppen futásról van szó, sokféle segítséget kaphatunk. Ezek mind hasznosak, de tudjuk jól, csak segédeszközök. Hiszen a kitartás, a döntés máshol és máshogy fogalmazódik meg bennünk. A legnagyobb veszélyt nem a rossz minőségű kiegészítők jelentik, hanem az, ha valaki nem veszi komolyan azt, amit tesz. Edzés és keresztény elkötelezettség ebből a szempontból hasonlít. Nem vehetjük félvállról azt a keresztet, amit Jézus hozzánk illőnek mondott és ránk bízott. Jelentse most a kereszt a hívő ember felelősségét és küldetését. Felelősek vagyunk azért, hogy erősítsük magunkat mert tudnunk kell, mi az eredménye gyengeségünknek és annak, ha elhagyjuk magunkat, szellemi-lelki könnyelműséggel éljük mindennapjainkat. Nemcsak az, hogy a sátán és az általa megfertőzött világias gondolkodás megpróbál minket elszakítani Krisztus szeretetétől ( ez is elég tragédia lenne). Mások számára hamis, félrevezető képet mutatunk a tökéletes, szent, hódolatra és szeretetre méltó Szentháromság Istenről. Hogy tehetnénk ilyet?! Pont ezt akarja a sátán elérni. Küzdenünk kell. Legfőképp azért, hogy hűségesek legyünk és akarjuk hűségesek lenni Őhozzá, a mi drága Megváltónkhoz. Kérjünk hát tőle erőt ehhez.


Ima: Urunk, adj erőt felismerni, hogy a hit szent harcában minden döntés és gondolat számít. Segíts rajtunk, vigyázz ránk hogy mi is vigyázzhassunk másokra!

Korábbi napok napi lelki táplálékai